SAD JE KRAJ, POVRATKA NA STARI ŽIVOT VIŠE NEMA: Kompanija postavila VEŠTAČKU INTELIGENCIJU za direktorku!

Autor:

Razonoda

30.09.2023

13:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mika je pokretljiva, trepće i gestikulira dok priča. Deluje uverljivo, ali svi se sada samo pitaju šta je sledeće od veštačke inteligencije?

SAD JE KRAJ, POVRATKA NA STARI ŽIVOT VIŠE NEMA: Kompanija postavila VEŠTAČKU INTELIGENCIJU za direktorku!

Foto: youtube.com/inside edition

Poljski ogranak luksuznog proizvođača ruma imenovao je robota Miku za izvršnu direktorku kompanije.

Ovaj revolucionarni potez koji će svakako ući u istoriju primene veštačke inteligencije na poslovima čoveka želja je kompanije Dictador da se što pre prilagodi ne samo tržištu već i razvoju tehnologije, koja svakako cilja na što veći AI upliv u živote ljudi.

- Odluka odbora je revolucionarna i hrabra u isto vreme. Ovaj prvi robot nalik na čoveka u strukturi kompanije zauvek će promeniti svet kakav poznajemo - pomalo je futuristički izjavio Marek Žoldrovski, predsednik kompanije Dictador Europe.

Robot Mika dobila je pored uloge izvršne direktorke i poziciju člana uprave. Ona će predvoditi i novi projekat kuće – Arthouse Spirits DAO.

Mika je ovim povodom izjavila da ona sve vreme uči i raste, prenosi tportal.hr.

- Postala sam izvršna direktorka za veštačku inteligenciju pre godinu dana i od tada samo učim i razvijam se. Bilo je to neverovatno putovanje i uzbuđena sam da vidim šta mi donosi budućnost.

Novinari nisu propustili da Miku upitaju ono što zanima ceo svet danas – da li će roboti svuda u svetu uskoro postati šefovi i direktori?

- Ko zna šta budućnost donosi izvršnim direktorima veštačke inteligencije? Drugi čelnici kompanije smatraju da bi upravo tako trebalo da izgleda poslovanje za pet do deset godina - dodala je nova direktorka.

Mika je istakla i da je uvek uključena u sve odluke kompanije i spremna je da podnese najveći teret. Iz ugla grafike i animacije, Mika je prilično pokretljiva i može da trepće i gestikulira dok priča.

Inače, ovo nije prvi put da je neki oblik veštačke inteligencije u Poljskoj ove godine zamenio čoveka.

Basija je postala prvi voditelj emisije na radio-stanici Piekary, što se jako dopalo slušaocima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading