CIA PRELAZI NA VEŠTAČKU INTELIGENCIJU: Jedna promena nikako se neće dopasti Kinezima

Autor:

Razonoda

28.09.2023

11:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kinezima je u planu da do 2030. godine postanu lideri u oblasti kontrole veštačke inteligencije, međutim, posle ovoga pitanje je da li će ostvariti svoju nameru

CIA PRELAZI NA VEŠTAČKU INTELIGENCIJU:  Jedna promena nikako se neće dopasti Kinezima

Foto: pixabay.com

Centralna obaveštajna agencija (CIA) se priprema da uvede u upotrebu funkciju koja je srodna programu OpenAI.

Ovaj model će koristiti veštačku inteligenciju (AI) da bi analitičarima omogućio bolji pristup inteligenciji otvorenog koda, preneo je Blumberg.

- Prešli smo put od novina i radija, do novina i televizije, do novina i kablovske televizije, do interneta, do velikih podataka, samo nastavljamo u tom pravcu - rekao je direktor CIA Odeljenja za otvorene izvore, Rendi Nikson.

Kako prenosi agencija, reč je o široj vladinoj kampanji da se iskoristi moć AI, kako bi se takmičila sa Kinom, koja nastoji da postane globalni lider u ovoj oblasti do 2030.

Taj AI alat će omogućiti korisnicima da vide originalni izvor informacija koje gledaju, naveo je Nikson, i dodao da je funkcija ćaskanja, odnosno četa, logičan deo brže distribucije obaveštajnih podataka.

CIA nije objavila koji model AI će koristiti kao podršku novom alatu ili kako će zaštititi informacije od prodiranja na otvoreni internet.

Alat za veštačku inteligenciju biće dostupan u obaveštajnoj zajednici SAD od 18 agencija, koja uključuje CIA, Agenciju za nacionalnu bezbednost, Federalni istražni biro i agencije koje vode ogranci vojske, ali neće biti dostupan kreatorima politike ili javnih kampanji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading