VEŠTAČKA INTELIGENCIJA ULAZI NAM U I-MEJLOVE! Chatbot dobio dozvolu da se ubaci i u Maps i YouTube, a imaće samo jedan ZADATAK

Autor:

Razonoda

26.09.2023

14:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi korak za chatbot Barda još je veći u odnosu na prethodne. Nema dileme da se upliv veštačke inteligencije u naše živote dešava brže nego što je iko to mogao da zamisli, evo i zašto

VEŠTAČKA INTELIGENCIJA ULAZI NAM U I-MEJLOVE! Chatbot dobio dozvolu da se ubaci i u Maps i YouTube, a imaće samo jedan ZADATAK

Foto: pixabay.com

Chatbot Bard kompanije Google ubuduće će biti deo naših i-mejlova. I ne samo tu, već će biti prisutan i kada koristimo Google Maps i YouTube.

Iz Google tvrde da će to doneti brojne prednosti korisnicima, međutim običan svet, nenaviknut da mu iko gleda šta piše u i-mejlovima i kuda se kreće, ne gleda blagonaklono na promenu.

Google zapravo kreće istim putem kojim su pošli Microsoft i OpenAI.

Proširenje delatnosti chatbot Barda za sada je dostupno isključivo na engleskom jeziku i omogućuje korisnicima da ga koriste za izvlačenje informacija sa svojih Gmail računa, pristup uputstvima sa Google Mapsa i pronalaženje korisnih videa na YouTubeu.

Osim toga, Bard može da prosledi podatke o putovanju sa Google letova i prikupi informacije iz dokumenata koji se nalaze na Google disku.

Kako bi zaštitio privatnost korisnika, Google se obavezao da sprečiti ljudske recenzente da pristupe osetljivim podacima dobijenim sa Gmaila ili Drivea, piše zimo.dnevnik.hr.

Ti podaci neće se koristiti za podsticanje primarnog izvora prihoda - personalizovanog oglašavanja.

Novi korak za chatbot Barda još je veći u odnosu na prethodne. Nema dileme da se upliv veštačke inteligencije u naše živote dešava brže nego što je iko to mogao da zamisli, evo i zašto.

Bard je svetlost dana ugledao pre samo nekoliko meseci – u martu. Već u maju Google je krenuo da testira veštačku inteligenciju u smislu konverzacije s čovekom na internetu.

Potom je Bard pozicioniran da pomaže na nekim stranicama Googlea koje se tiču medicine i lečenja, a evo sada mu je već dopušteno da ulazi u i-mejlove, Google Maps i YouTube.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading