FACEBOOK DOPUSTIO DA OTVARATE JOŠ PROFILA: Velika promena iznenadila svet, a njen razlog je POTPUNO NEOČEKIVAN

Autor:

Razonoda

22.09.2023

16:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Promena aktivnog profila će biti jednostavna, obavljaće se samo kliktanjem na profilnu fotografiju u podešavanjima, i u trenutku ćete Facebooku pristupati s drugog profila

FACEBOOK DOPUSTIO DA OTVARATE JOŠ PROFILA: Velika promena iznenadila svet, a njen razlog je POTPUNO NEOČEKIVAN

Foto: pixabay.com

Vlasnik Mete Mark Zakerberg dugo je odolevao predlozima najbližih saradnika da korisnicima Facebooka dopusti da otvaraju dodatne profile.

Meta je oduvek verovala da je takav stav ispravan iz ugla bezbednosti i nemogućnosti uhođenja ili trolovanja nekih korisnika. Ukratko, zlonamernih pobuda određenih osoba na mrežama.

Međutim, sada se i to promenilo.

Facebook je omogućio korisnicima da otvaraju dodatne profile, kojima mogu da odvoje svoje poslovne i privatne kontakte, ili da vode dvostruki digitalni život. Naravno, sve uz poštovanje postojećih pravila.

Meta je saopštila da je cilj promene da korisnici dobiju priliku da “organizuju svoje iskustvo" na društvenoj mreži.

Na primer, ako želite da imate jedan profil za lične, a drugi za poslovne potrebe, to ćete sada moći i da učinite, a da pri tome ne morate da se sa jednog profila odjavite, pa prijavite na drugi.

Promena aktivnog profila će biti jednostavna, obavljaće se samo kliktanjem na profilnu fotografiju u podešavanjima, i u trenutku ćete Facebooku pristupati s drugog profila.

Republika

Foto: pixabay.com

 

Svaki od profila omogućiće vam da imate drugi krug prijatelja, učestvujete u različitim grupama i "lajkujete" različite stranice, interese i slično.

Ovaj potez u Meti pravdaju uspešnim lansiranjem iste funkcije na Instagramu i prošlogodišnjeg testiranja na samom Facebooku.

Kad je reč o dodatnim funkcijama, novi (sekundarni) profili za početak će imati odvojen inbox za poruke iz Messengera, ali neće imati pristup sistemima kao što su Facebook Dating ili Marketplace.

Podešavanja privatnosti moći će da se uređuju za svaki profil zasebno, a prijatelji jednog profila neće videti da isti korisnik ima i druge profile.

Politika autentičnosti, koju Facebook sprovodi i sada, ostaće na snazi. Tako će glavni korisnički profil morati da ima "legalno" ime, tj. ono koje korisnik ima na ličnim dokumentima.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Перагеније

23.09.2023 21:54

На сваком профилу неко ново питањце - тражи нса...