NEMA ŠALE SA WHATSAPPOM: Ako prekršite jedno od ovih sedam pravila, mogu vas TRAJNO BLOKIRATI

Autor:

Razonoda

17.09.2023

09:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pravila nisu teška, a morate znati da je Meta jako rigorozna oko njih, pa vam neće oprostiti bilo koji pokušaj njihovog kršenja

NEMA ŠALE SA WHATSAPPOM: Ako prekršite jedno od ovih sedam pravila, mogu vas TRAJNO BLOKIRATI

Foto: pixabay.com

WhatsApp je jedna od omiljenih aplikacija za komunikaciju. Korisnici u njene prednosti obično ubrajaju brzinu primanja i slanja poruka i snimaka, kao i jasniji ton prilikom telefoniranja, u odnosu recimo na Viber, Signal ili Telegram.

Međutim, WhatsApp isto tako ima i neka svoja pravila koja ako prekršite, možete da zaboravite na dalje njegovo korišćenje.

Ovo su sedam pravila koja vas, ako prekršite neke od njih, kandiduju za “eliminaciju”. I to trajnu, prenosi tportal.hr.

Koristite samo pravi WhatsApp

Iako možda mislite da je korišćenje neslužbene verzije WhatsAppa bezopasno, ono može rezultirati obustavom vašeg računa.

Neslužbene verzije WhatsAppa izradili su programeri trećih strana, a za neke od njih ste možda i čuli. Reč je o programima GB WhatsApp, WhatsApp Plus, WhatsApp Go, WhatsApp Prime i OG WhatsApp.

Budući da zabrane uključuju stavljanje vašeg telefonskog broja na crnu listu, stvaranje novog računa s istim brojem neće funkcionisati.

Slanje pretećeg i nezakonitog sadržaja

Ako delite ilegalni sadržaj na WhatsAppu, pretite ljudima, širite poruke pune mržnje ili uvredljiv sadržaj, možete izgubiti pristup svom računu.

Kao što je navedeno u uslovima pružanja usluge, WhatsApp napominje da u aplikaciji ne možete slati 'ilegalan, opscen, klevetnički, preteći, zastrašujući, uznemirujući, sadržaj pun mržnje ili rasno/etnički uvredljiv sadržaj'.

Republika

Foto: pixabay.com

 

Dosledno prijavljivanje

Drugi korisnici mogu da idu dalje od blokade vašeg broja - mogu da vas prijave.

WhatsApp napominje da kada neko prijavi vaš račun, kompanija dobija pristup za poslednjih pet vaših poruka koje može da pregledate kako bi utvrdio da li je prijava opravdana ili ne.

Korišćenje WhatsAppa za prevare

WhatsApp ne dopušta slanje sadržaja koji šteti drugim korisnicima, što uključuje zlonamerni softver i prevare. WhatsApp u uslovima korišćenja naglašava da korisnici ne smeju da 'šalju ili prenose viruse ili druge štetne kodove putem usluge'.

Ako vas uhvate u tome, zabraniće vam račun.

Dodavanje osoba u grupe bez njihovog dopuštenja

Ako ste deo nekih grupa, uvek bi trebalo da tražite dopuštenje pre nego što dodajete nove članove.

WhatsApp navodi da je 'pre dodavanja osoba u razgovor potebno dobiti njihovu dozvolu, a ako dodajete nekog u grupu i oni iz nje izađu, poštujte njihovu odluku'.

Automatizovanje aktivnosti na WhatsAppu

Iako WhatsApp možete da koristite koliko god želite, nije dopušteno da koristite automatizaciju poput one za masovno slanje poruka, automatsko slanje i automatske pozive.

Takođe ne smete da koristite automatizaciju za stvaranje računa ili grupa. WhatsApp koristi veštačku inteligenciju da bi prepoznao ovakvo ponašanje, što znači da možete dobiti zabranu čak i ako niste prijavljeni.

Širenje lažnih vesti

Uslovi pružanja usluge WhatsApp zabranjuju sadržaj koji uključuje 'objavljivanje neistina, lažnog predstavljanja ili obmanjujućih izjava'.

Ako pokušavate da stvorite ovakvu vrstu sadržaja, WhatsApp će vas vrlo verovatno trajno blokirati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading