NASTAVAK DOMINACIJE: Apple predstavio NOVU generaciju pametnih satova! Funkcije su jače i brže, a jedna tradicija je sada PREKINUTA

Autor:

Razonoda

13.09.2023

14:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apple Watch Series 9 i Apple Watch Ultra 2 pre svega su napredovali sa komponentama za noćni, odnosno mračan ambijent, a kompanija je održala reč i što se tiče čipsetova

NASTAVAK DOMINACIJE: Apple predstavio NOVU generaciju pametnih satova! Funkcije su jače i brže, a jedna tradicija je sada PREKINUTA

Foto: youtube.com/apple

Uporedo sa premijerom nova četiri modela telefona iPhone 15, Apple je svetu otkrio i kako izgledaju novi pametni satovi.

Naredna generacija, dakle Apple Watch Series 9 i Apple Watch Ultra 2 imaju više sadržaja i bolje performanse u odnosu na prethodne.

Novi satovi na prvom mestu koriste drugu generaciju širokopojasnog čipseta koji poboljšava precizno praćenje i pronalaženje u kombinaciji sa iPhone modelima.

Apple Watch Series 9 bolje će se videti kad ste napolju, a naročito uveče, zbog osvetljenja od 200 nita. U mračnim prostorijama poput tunela ili bioskopa, moći će da se spusti do samo jednog nita.

Apple je u više navrata na premijeri potencirao reciklažu kao karakteristiku novih satova. Oni su sada stvoreni od recikliranog aluminijuma, bakra, zlata i kalaja, dok je u bateriji prvi put – kobalt. Iz kompanije su poručili i da kožu više neće koristiti, dok će za kaiševe satova koristiti FineWoven, novi tekstil.

Novi S9 SIP čipset za 60 posto ima bolji procesor od serije 8. Baterija može da drži sat budnim čak 18 sati.

Inače, novi sat S9 imaće mogućnost duplog tapšanja (double tap) kako bi bolje obrađivao podatke iz glavnog senzora.

Što se tiče Apple Watch Ultra 2 sata, on ima osvetljenje od neverovatnih 3000 nita, što će pomoći da se ekran vidi gotovo savršeno čak i kada je sat izložen suncu.

Noćni mod koristi senzor ambijentalnog osvetljenja za automatsko prebacivanje. Watch Ultra 2 koristi isti S9 SIP čipset kao i Watch Series 9, a omogućava Double Tap kontrole gestikulacijom i ima novi UWB čip za praćenje lokacije.

Baterija sata omogućava rad do 36 sati, odnosno do 72 sata u modu niske potrošnje. Za softversku podršku oba pametna sata je zadužen WatchOS 10.

Apple Watch Series 9 koštaće od 399 dolara, a Apple Watch Ultra 2 - 799 dolara. Prodaja počinje od 22. septembra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading