BATERIJA TELEFONA VAM SE PRAZNI BRŽE NEGO PRE? Ako pravite jednu od ovih PET GREŠAKA, prekinite odmah s tom navikom!

Autor:

Razonoda

07.09.2023

19:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bateriju ne smete da mučite preteranim i prečestim punjenjem jer ćete je samo uništavati

BATERIJA TELEFONA VAM SE PRAZNI BRŽE NEGO PRE? Ako pravite jednu od ovih PET GREŠAKA, prekinite odmah s tom navikom!

Foto: pixabay.com

Svaka baterija ima svoj vek trajanja. Što je kvalitetniji telefon, to mu je i baterija bolja, ali to ne traje doveka.

Ukoliko ste primetili da vam se baterija u poslednje vreme brže prazni nego pre, a telefon nije baš toliko star, veoma je moguće da pravite jednu od ovih pet grešaka.

Ako je to tačno, pokušajte da odmah prekinete s tom navikom jer samo šteti ne samo bateriji nego i telefonu, prenosi Liberty Title.

Punjenje telefona noću

To je loša ideja. Ako telefon punite preko noći, baterija može da se pregreje i trajno ošteti.

Još jedan razlog da ne ostavljate svoj pametni telefon na punjaču noću je taj što može da skrati trajanje baterije. Kada svoj telefon punite preko noći, potpuno ga napunite, a to nije potrebno. Delimično punjenje je sve što vam je potrebno da baterija bude zdrava, a njeno stalno punjenje do 100 posto može da skrati njen životni viek.

Ekstremne temperature

Napolju je više od 30 stepeni Celzijusovih a vi baš tad morate da punite telefon. U redu je ako je taj proces kraći od pola sata, ali ako ga držite na punjenju pola dana, uništićete bateriju.

Ako živite na mestu gdje se temperatura redovno penje do 32 ili više stepeni Celzijusa, uložite u klima uređaj kako biste zaštitili svoj telefon. Ako to nije moguće, bar ga ne ostavljajte da leži na suncu duže vreme tokom dana.

Isti je slučaj sa niskim temperaturama, jer se tada baterija prazni brže nego inače.

Republika

Foto: pixabay.com

 

 

Pogrešan punjač

Nije dobro puniti telefon s punjačem koji mu ne pripada po difoltu. Svakodnevna upotreba punjača koji ne ide sa vašim telefonom oštetiće bateriju.

Ako imate Apple iPhone, trebalo bi da koristite punjač koji ste dobili s njim, a ne neki drugi USB kabl ili adapter. Možda mislite da to neće biti važno, ali jeste. Upotreba pogrešnog punjača može da ošteti vašu bateriju i dovede do toga da ne može da drži kapacitet tako dugo.

Prečesto punjenje

Ovde je logika veoma jasna – što više i češće punite telefon, to mu bateriju više iscrpljujete.  Nema potrebe puniti ga do 100 posto, dovoljno je i 80.

Korišćenje telefona tokom punjenja

Ne. Nikako. Nije preporučljivo koristiti telefon dok se puni, jer to može da utiče na proces punjenja i potencijalno može da ošteti vaš telefon. Kada koristite svoj telefon tokom punjenja, istovremeno koristite bateriju i punite je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading