INSTAGRAM UVODI NAJVEĆU PROMENU DO SADA: Menja se način objave SNIMAKA! Ništa više neće biti kao pre

Autor:

Razonoda

03.09.2023

15:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova promena najverovatnije će imati veoma jak uticaj i na YouTube koji se, pak, u poslednje vreme okreće ka drugom pravcu

INSTAGRAM UVODI NAJVEĆU PROMENU DO SADA: Menja se način objave SNIMAKA! Ništa više neće biti kao pre

Foto: pixabay.com

Nema nedelje da od Instagram, Facebook-a ili TikToka ne saznamo šta je to novo s čime će obradovati ili razočarati korisnike.

U poslednje vreme to su uglavnom kozmetičke ili vizuelne promene manjeg intenziteta, a one veće se obično najavljuju tek za početak naredne godine.

Međutim, Instagram je u borbi sa uspešnom prođom snimaka na TikToku rešio da baci rukavicu popularnoj aplikaciji, pre svega kod omladine.

Instagram je u poslednjoj analizi korišćenja aplikacije uvideo da se Reelsi moraju menjati. Ne nešto drastično, ne ni oko uploadovanja, već oko njihove dužine.

Instagram je zbog TikToka nedavno uveo opciju da im Reelsi traju čak tri minuta, a stručnjaci otkrivaju da bi ta promena već sledeće godine mogla da ode i dalje.

Republika

Foto: pixabay.com

Reelovi bi mogli da traju čak 10 minuta, što je veliki izazov i za YouTube

 

Naime, Reelovi na Instagramu mogli bi da traju i neverovatnih 10 minuta! Ideja je da se na početku ta opcija ponudi na mesec dana.

Ukoliko feedback bude dobar a rezultati pokažu da su korisnici Instagrama zadovoljni, desetominutni snimci mogli bi da ostanu trajno u ponudi najpopularnije aplikacije sveta.

Prelazak Instagrama na duži format snimaka mogao bi da predstavlja izazov i za YouTube, što je vrlo moguće takođe jedan od njihovih ciljeva.

Paradoks ili ne, tek YouTube u poslednje vreme sve više pokazuje tendenciju ka objavljivanju videozapisa sa kraćim trajanjem. Njihovi Shortsi su poput TikToka i Reelsa na Instagramu tako da je jasno da i oni žele parče kolača na toj teritoriji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading