APPLE PRIPREMA ČUDO OD AUTOMOBILA: Umesto upravljačke table sve će biti DIGITALNO i na STAKLU, a jedna STRELICA opčiniće svet!

Autor:

Razonoda

01.09.2023

08:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Već neko vreme se šuška da će Apple uskoro na tržište. Ako je suditi po ovom modelu koji je nedavno predstavljen, kupci će više nego ikada pre juriti po ključeve.

APPLE PRIPREMA ČUDO OD AUTOMOBILA: Umesto upravljačke table sve će biti DIGITALNO i na STAKLU, a jedna STRELICA opčiniće svet!

Foto: youtube.com/supercar blondie

Čas se govorkalo da su od ove ideje odustali, čas da nisu, ali pravu istinu znaju samo oni.

Prema neslužbenim informacijama od ljudi bliskih upravi kompanije Apple, projekat lansiranja prvog Apple automobila nije nemoguća misija. Štaviše, realizovaće oni i to.

Kompanija se nameračila na to da do kraja decenije u prodaju pusti prvi Apple Car. A sad ono najinteresantnije.

Od prvog momenta kreiranja priče o prvom automobilu, kompanija je svojim inženjerima naložila da iskonstruišu nešto što svet još nije video.

Tako se došlo do osnovne ideje da kontrolna, odnosno upravljačka tabla kod volana više ne bude tu, već na samom vetrobranskom staklu!

Reč je o tehnologiji koja digitalni sadržaj postavlja ispred fizičkog, stvarnog sveta.  Na vetrobranskom staklu konstantno bi postojale informacije o brzini kojom vozimo, opštem stanju automobila i naravno, napunjenosti baterije, kao i pritiska u gumama.

Ono što će se verovatno najviše dopasti budućim kupcima je postojanje strelica na staklu. Te strelice sugerisaće vozačima gde, odnosno u kom smeru da voze, kao u nekim trkačkim video-igrama.

Ukoliko biste vozili brže od dozvoljenog, na staklu bi vam se pojavljivala upozorenja uz digitalne ležeće policajce koji bi vas upozoravali na sve opasnosti.

Kako je sva ta tehnologija skupa i komplikovana, za njenu upotrebu potrebno bi bilo imati veliki hardver, kao i kameru, senzore i laserske radare koji bi napravili 3D prikaz auto-puta.

Postoje i neke pretpostavke da sve ovo što radi Apple u vezi sa električnim automobilom nije samo za ideju o samostalnom električnom “ljubimcu” već i kako bi se možda neka kompanija zainteresovala u budućnosti i kupila licencu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading