KONAČNO I TO DA SE DESI: WhatsApp uveo novu opciju koju su korisnici OD PRVOG DANA želeli da imaju

Autor:

Razonoda

29.08.2023

14:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Korišćenje i slanje fotografija i snimaka su oduvek na ovoj aplikaciji bile jako važne stavke u njenom korišćenju. Sada je i to podignuto na viši nivo

KONAČNO I TO DA SE DESI: WhatsApp uveo novu opciju koju su korisnici OD PRVOG DANA želeli da imaju

Foto: pixabay.com

Ogromna većina svakodnevnih korisnika WhatsAppa primetila je odavno da kad im neko šalje fotografiju nikada je ne dobiju u istoj rezoluciji, odnosno sa istim kvalitetom kao što je na izvornom telefonu autora.

Mnoge je to ljutilo od prvog dana postojanja aplikacije, ali su se njeni autori uvek pravdali nekim čudnim izgovorima zašto to nije moguće uvesti.

Sada je i toj muci došao kraj. WhatsApp je najavio dodavanje podrške i za HD fotografije, ali i za HD video-zapise. Još bolje, promenu će doživeti svi – i oni sa Android i oni sa iOS platformama.

Postojaće opcija za deljenje na HD način tako da će od autora fotografije i snimka jedino zavisiti hoće li delo podeliti na izvorni način ili će slati ipak slabiji kvalitet slike/snimka, piše Tech Crunch.

Republika

Foto: pixabay.com

 

 

U gornjem uglu na vrhu ekrana postojaće HD skraćenica. Kada je pritisnemo, onda ćemo slati svoje delo u tom formatu. Ako to ne učinimo, neće slika odnosno snimak biti najvišeg kvaliteta.

Video-zapisi sa HD rezolucijom prethodno su bili upakovani na 480p, zbog ograničenja aplikacije. Sada korisnici mogu da ih šalju do rezolucije 720p.

Inače slike i video-zapisi podeljeni putem WhatsAppa su zaštićeni end-to-end enkripcijom kompanije.

Dodavanje opcije za slanje HD slika i snimaka samo je jedna u nizu promena na WhatsAppu poslednjih nedelja.

Pre ove novine, korisnici su imali prilike da isprobaju slanje video-poruka, što do sada nije bilo moguće jer je postojala opcija samo za slanje glasovnih poruka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading