PROMENA ĆE IZNERVIRATI SVE: Nekadašnji Tviter sada traži da im za profil pokažete svoju LIČNU KARTU, a uz to ćete morati i DA UČINITE I OVO

Autor:

Razonoda

22.08.2023

08:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ilon Mask je od preuzimanja nekadašnjeg Tvitera uveo nekoliko novina, a interesantno je da se malo šta do sada dopalo korisnicima. Zbog toga se i za ove dve promene sumnja da će pomoći u borbi sa lažnim nalozima

PROMENA ĆE IZNERVIRATI SVE: Nekadašnji Tviter sada traži da im za profil pokažete svoju LIČNU KARTU, a uz to ćete morati i DA UČINITE I OVO

Foto: www.profimedia.rs

Novi vlasnik nekadašnjeg Tvitera iznerviraće ovim potezom ceo svet

Platforma X koju je preuzeo Ilon Mask iz dana u dan testira i uvodi nove promene koje bi trebalo da poboljšaju sigurnost i efikasnost.

Dok korisnici nekadašnjeg Tvitera sa zebnjom posmatraju u šta se pretvara njihova omiljena platforma, u X-u ponosno najavljuju nove promene koje su zaista ozbiljne i velike.

Tako je prethodnih dana najavljeno uvođenje sistema provere validnosti profila korisnika tako što će on morati da pokaže odnosno skenira ličnu kartu na verifikaciji.

Na taj način X bi trebalo da se suprotstavi lažnim nalozima. Ono što je najviše iznenadilo korisnike je i predlog uvođenja selfija. I na taj način osoba koja je na platformi mogla bi da dokaže da jeste ona za koju se predstavlja, piše Gizmodo.

Šta reći osim toga da su korisnici X-a ostali bez reči saznavši šta ih možda čeka u bliskoj budućnosti.

Ovaj potez bio je predmet brojnih glasina otkako je Ilon Mask kupio platformu

Informacije su stigle od nezavisnog istraživača Nime Oviđija, koji je podelio snimak ekrana koji prikazuje materijale koje će Premium korisnici morati da koriste za verifikaciju svog identiteta.

X će navodno čuvati slike vaših dokumenata i biometrijske podatke na svojim serverima do 30 dana. Tokom tog perioda, platforma će deliti vaše podatke s kompanijom za verifikaciju identiteta.

Datum lansiranja ove funkcije je nepoznat, ali bitno je napomenuti da će, po svemu sudeći, biti opciona za Premium korisnike.

Prema prvim reakcijama, postoji opravdana sumnja stručnjaka da će uvođenje lične karte i selfija zaustaviti lažne naloge.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading