FEJSBUK DONOSI REVOLUCIJU S TRUDNIM MUŠKARCIMA! Lansirani novi emodžiji koji su podelili javnost, a evo kakve veze oni imaju s GEJTSOM!

Autor: Republika

Razonoda

23.04.2022

13:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najnoviji potez Fejsbuka izazvao je podeljene reakcije, a među prvima se oglasio Ilon Mask koji je emodži trudnog muškarca iskoristio da isproziva Bila Gejtsa.

FEJSBUK DONOSI REVOLUCIJU S TRUDNIM MUŠKARCIMA! Lansirani novi emodžiji koji su podelili javnost, a evo kakve veze oni imaju s GEJTSOM!

Foto: Emojipedia

Ovako izgleda lista novih emodžija na Fejsbuku

Najpopularnija društvena mreža na svetu u vlasništvu Marka Zukerberga, Fejsbuk, rešila je da donese još jednu revoluciju - da među stotinu novih emodžija dostupnih njenim korisnicima odsad postoje i onu koji reprezentuju trudnog muškarca. 

Osim toga, među novim omiljenim "sličicama" odsad će se naći i lice koje grize usnu, kao i drhtanje ruku. Povećan je i spektar dostupnih boja kože čuvenih emodžija, kao i više od 30 parova sa različitim tonovima kože i polom. Pritom, kod 10 njih uopšte nije očigledno kom polu pripadaju, što je karakteristično i za odsad dostupnu neutralnu osobu sa krunom. I sedam novih smajlića je takođe ubačeno u ponudu, uključujući lice koje se topi i lice koje se krije iza ruku. 

Iz poznate američke kompanije su saopštili da ukupno ima 137 novih emodžija, od kojih će se svi pojaviti na glavnoj Fejsbuk stranici, kao i na njenoj aplikaciji Mesendžer. Taj potez, ocenjuje britanski portal San, konačno Fejsbuk dovodi rame uz rame s ostalim aplikacijama za razmenu poruka poput Vocapa, koji je zapravo, takođe, u Zakerbergovom vlasništvu.  

Prema Emodžipediji, najnoviji dizajni biće dostupni sve većem broju globalnih korisnika tokom narednih nedelja i meseci, u zavisnosti od podneblja. 

Koliko je vest o novim emotikonima važna za kompaniju koja se trudi da odgovori na sve tržišne, ali i zahteve za rodnom ravnopravnošću, ekstremno važna, toliko je ona na internetu izazvala podeljene reakcije. Posebno je etiketiran potez unošenja trudnog muškarca, ali je kompanija ostala pri svom stavu. 

Ipak, to nije sprečilo najbogatijeg čoveka sveta, vlasnika kompanije Tesla Ilona Maska, da se našali kako na račun Fejsbukovog poteza, tako i na račun svog suparnika Bila Gejtsa

 

Mask je, naime, na Tviteru podelio fotografiju na kojoj je Fejsbukov trudni muškarac poistovećen s figurom osnivača Majkrosofta, sa sve komentarom koji bi, kada se prevede sa engleskog slenga mogao da zvuči kao: "Ako želite da izgubite libido, samo pogledajte ovako nešto". 

 

         
 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading