ZAUSTAVLJENA PROIZVODNJA FIATA 500! Pompezno najavljivan električni automobil stavljen “NA LED”, a ovo je glavni razlog šokantne odluke

Autor:

Razonoda

02.10.2023

11:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Domino efekat u Evropi nije zaobišao ni slavnog italijanskog proizvođača automobila

ZAUSTAVLJENA PROIZVODNJA FIATA 500! Pompezno najavljivan električni automobil stavljen “NA LED”, a ovo je glavni razlog šokantne odluke

Foto: fiat printscreen

Multinacionalna grupacija Stellantis pod čijim se krovom nalazi 14 brendova uključujući i Fiat, objavila je da je privremeno zaustavila proizvodnju modela 500e.

Glavni razlog je, verovali ili ne slaba potražnja. Iako je novi model električnog automobila pompezno najavljivan kao revolucionaran, u prvih osam meseci godine Fiat 500e tek je šesti najprodavaniji auto u Evropi.

Od januara do augusta prodaja italijanskog modela pala je za 1,7 odsto u odnosu na isto razdoblje 2022. zbog čega je upaljen alarm.

Stellantis je najavio i prestanak proizvodnje četiri modela Maseratija koji se proizvode u istoj fabrici. Reč je o modelima: Ghibli, Quattroporte, Levante i GranTurismo.

Ialijanski proizvođač krajem godine potpuno ukida model Ghibli koji neće dobiti naslednika, prenosi Klix.

Ovaj potez Stellantis grupacije samo je jedan u nizu domino efekata u Evropi nakon što je Volkswagen grupa takođe najavila privremenu obustavu proizvodnje niza električnih modela sa značkom VW-a, Audija i Cupre, ali i otpuštanje radnika usled pada potražnje.

Volkswagen grupa je među prvim evropskim proizvođačima najavila privremenu obustavu proizvodnje u dve nemačke tvornice u Drezdenu i Cvikauu.

Taj potez je sa sobom povukao i potpuno otpuštanje 269 radnika s ugovorom na određeno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading