DOK ON TRAŽI MESTO UMESTO VAS, POPITE KAFU: Predstavljen telefon koji sam parkira automobil!

Autor:

Razonoda

26.09.2023

08:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi smartfon izbacio je čak 30 unikatnih funkcija koje mogu da pomognu prilikom upravljanja automobilom

DOK ON TRAŽI MESTO UMESTO VAS, POPITE KAFU: Predstavljen telefon koji sam parkira automobil!

Foto: pixabay.com

Nakon što su neke mobilne kompanije odlučile da naprave iskorak na tržište električnih automobila poput Xiaomija i Huaweija, u poslednje vreme primetan je i obrnuti trend pa tako proizvođači električnih automobila ulaze na tržište telefona.

Kineska automobilska kompanija Nio predstavila je svoj prvi smartfon koji donosi 30 opcija namenjenih isključivo upravljanju nekim opcijama njihovih vozila.

Nio Phone tako se može koristiti kao ključ automobila, ali i putem telefona vlasnik može da da uputstva automobilu da se sam parkira, odnosno da dođe s parkinga do njegove lokacije!

Ova opcija, treba naglasiti, dostupna je samo na kineskom tržištu i može se koristiti na ograničenim prostorima i pri malim brzinama.

Niov telefon dolazi s čak 30 funkcija koje su specifične samo za njihove automobile. Iz kineske kompanije nadaju se kako će sa svojim uređajima započeti novi trend u industriji.

- Verujem kako će mnogi naši konkurenti naučiti od naših inovacija na tržištu pametnih telefona i to pozdravljam - neskromno je komentarisao izvršni direktor kineske kompanije Vilijam Li.

Ovaj smartfon radi na Androidu 13 i dolazi sa zakrivljenim OLED ekranom dijagonale 6,8 inča, a pokreće ga čipset Snapdragon 8 Gen2.

Sa zadnje strane telefona nalaze se tri kamere - glavni 50MP senzor s optičkom stabilizacijom, 50MP ultraširoki senzor te 50MP telefoto senzor.

Kapacitet baterije iznosi 5200 mAh, a telefon podržava 66W brzo punjenje. Predstavljene su tri verzije ovog telefona (12GB RAM-a i 512GB, odnosno 1TB prostora i u premium verziji sa 16GB RAM-a i 1TB prostora) cene od oko 900 do 1.030 dolara, a biće dostupne za početak samo na kineskom tržištu i to od kraja ovog meseca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading