MONA HOĆE DA POKORI SVET: Novi model električnog automobila ostvariće sve želje kupaca, a tek kad čujete KOLIKO KOŠTA

Autor:

Razonoda

02.09.2023

16:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljubitelji ovakvog tipa automobila bili su oduševljeni kada su pročitali njegove specifičnostima. Jedino što bi moglo da im zasmeta je cena

MONA HOĆE DA POKORI SVET: Novi model električnog automobila ostvariće sve želje kupaca, a tek kad čujete KOLIKO KOŠTA

Foto: xpengmotors printscreen

Ako će po nečemu da se pamti 2023. godina u svetu auto-industrije onda je to po silnom prodoru kompanija za proizvodnju električnih vozila.

Trka je odavno počela, laktanje je svakodnevno prisutno, a kako za sada stvari stoje auto-giganti iz Kine osvojili su prvu rundu u duelu sa Evropljanima.

Uskoro će se na tržištu pojavili novi takmac koji će korisnicima, kako najavljuje, pružiti ama baš sve ono što želi – kvalitet, lakoću upravljanja, dizajn i povoljnu cenu.

S tim u vezi, kineska kompanija Xpeng Motors preuzeće odeljenje za električne automobile kompanije Didi Global, koja je na tamošnjem tržištu poznata kao “kineski Uber”. Akvizicija Didija, teška skoro 700 miliona evra, doneće stvaranje novog brenda pod imenom Mona.

Mona neće imati toliko veze sa XPeng automobilima, a cilj kompanije je da sa Monom upadne na tržište u svetu i poveća udeo za prodaju električnih automobila, prenosi zimo.dnevnik.hr.

Republika

Foto: xpengmotors printscreen

 

 

Prvi model Mone pojaviće se na globalnom tržištu početkom 2024. godine i to za cenu nižu od 20.000 evra što u startu prija ušima kupaca, naviknutih na daleko više cene električnih automobila.

Ono što je zanimljivo u priči je da je izvršni direktor XPenga He Šaopeng govorio pre kako teško može da zamisli električno vozilo sa ovom cenom, ali sada je promenio mišljenje.

Zahvaljujući tehnološkim inovacijama i smanjenju troškova, automobil od 20.000 evra i manje, imaće mogućnost potpune autonomije.

U poslednje dve godine na tržištu električnih automobila pokazalo se da bilo kakva kvalitetnija fuzija dve kompanije obavezno donosi veliki uspeh i maltene dominaciju, tako da u Xpengu i Didiju očekuju sličan epilog saradnje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading