PRODAT ČETVRTI NAJSKUPLJI FERARI IKADA: Postojala samo DVA PRIMERKA, evo koliko je iskeširano za njega

Autor:

Razonoda

24.08.2023

08:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Automobil iz 1960. godine i danas ima originalnu šasiju, motor i menjač, kao i disk kočnice na svim točkovima

PRODAT ČETVRTI NAJSKUPLJI FERARI IKADA: Postojala samo DVA PRIMERKA, evo koliko je iskeširano za njega

Foto: Ferrari promo

Čuveni i vrlo retki model Ferrarija pod nazivom “Berlineta” iz 1960. godine dobio je novog vlasnika.

Predstavnik tima Kolonela Ronija Hoarea koji se takmičio u Svetskom Sportkar šampionatu pazario je “Berlinetu” za čak 30,25 miliona dolara!

Kupovina se odigrala na aukciji kući Bonhams. “Berlineta” ima V12 motor koji je bio namenjen privatnim trkačkim timovima iz tog vremena.

Zanimljivo je da su u prodaji tih šezdesetih godina prošlog veka postojala samo dva primerka u prodaji, prenosi Klix.ba.

Pripadao je Ferrarijevoj P seriji uz model 499P koji je pokretao hibridni V6 motor kao i 296 GTB. Roni Hoare, učesnik trka Spa na 1.000 kilometara i 24 sata Le Mana, davne 1968. godine povukao je svoj tim iz takmičenja jer mu se nisu dopadala pravila.

Republika

Foto: ferrari promo

Motor je ostao u originalnom stanju

 

Automobil je kroz decenije menjao vlasnike i to od Velike Britanije do Japana. Pre 18 godina tim stručnjaka i auto-mehaničara restaurirao ga je i vratio u originalno stanje iz šezdesetih godina prošlog veka.

Automobil i danas ima originalnu šasiju, motor i menjač! Može bez ikakvih problema da krstari drumovima a ima i disk kočnice na svim točkovima, kao i petostepeni Ferrarijev manuelni menjač.

Ovaj model “Berlinete” četvrti je najskuplji ikada kupljen Ferrari na aukciji. Vodeće mesto u kategoriji prodatih modela na aukcijama i dalje drži neprikosnoveni Ferrari 250 GTO (4153GT) iz 1963. godine koji je prodat za neverovatnih 70 miliona dolara!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading