LAMBORGINI SPREMAN ZA NAJVEĆU PROMENU IKADA: Procurela fotografija novog modela, posle njega ništa više neće BITI ISTO

Autor:

Razonoda

17.08.2023

10:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavnici italijanskog auto giganta poručuju da će novo "čedo" na četiri točka imati crtu koju nijedan drugi model pre njega nije imao. Već ovog vikenda svet će se upoznati sa novim modelom na Sajmu automobila u Montereju

LAMBORGINI SPREMAN ZA NAJVEĆU PROMENU IKADA: Procurela fotografija novog modela, posle njega ništa više neće BITI ISTO

Foto: Twitter/Lamborghini

Italijanska kompanija Lamborgini spremno je dočekala zaokret u auto industriji i postupni prelazak na hibridna vozila i potom, na električne automobile.

Prvi korak ka elektrifikaciji koji je Lamborgini napravio bio je da se dizajnira hibridni model automobila, čiji je izgled ove nedelje, slučajno ili ne, dospeo na stranice društvenih mreža.

Nakon što su otkrili da je pola sveta već videlo kako će da izgleda njihovo novo vozilo, u Lamborginiju su presekli i zvanično su putem tizer fotografije pokazali kako će izgledati buduće “čedo” na četiri točka.

Do dobijanja svih informacija oko prvog električnog Lamborginija nećemo čekati dugo, s obzirom na to da za vikend počinje Sajam automobila u Montereju gde će on doživeti zvaničnu premijeru, piše The Verge.

 

 

Nije jasno zašto je Lamborgini prethodnih nedelja otezao sa razgovorom na temu prvog električnog vozila, pošto su nezvanično iz kompanije govorili da sa razvojem te verzije automobila ne žure kako bi “sve performanse optimalno uskladili”.

Dok svet čeka da vidi kako će izgledati električne verzije Aventadora, Hurakana i Urusa koji će imati benzinske i električne motore, izvršni direktor Lamborginija Stefan Vinkelman rekao je da će električni Lamborgini imati crtu koju nisu toliko imali prethodni modeli.

- Biće namenjen za svakodnevnu upotrebu. Imaće dvoja vrata i mesta za četiri osobe.

Što se tiče ideje o mestu za četiri putnika, ona nije nova jer je Lamborgini još pre 15 godina prikazao takav koncept limuzine koji je nazvan Estok.

Ono što jeste novo i velika je promena u Lamborginiju je što će električni automobil biti baziran na novoj platformi SSP Sport iza koga stoji niko drugi do Porše.

- Naš je stav da električni automobile mogu doneti neke nove, veće emocije kod putnika u odnosu na automobile sa motorima sa unutrašnjim izgaranjem. Ovaj električni Lamborgini biće punokrvan, sa 1.000 posto dizajnerskog DNK kompanije. Novi model biće nešto što nije dosad viđeno od nas - rekao je Mitja Borkert, šef službe za dizajn u Lamborginiju.

Iako će električni model biti predstavljen na Sajmu u Montereju, u prodaji se verovatno neće pojaviti pre 2027. ili 2028. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading