POSLE 45. GODINE IZGUBIMO POLOVINU KOSE: Frizerka otkriva zbog čega se to dešava i kako da sprečimo opadanje

Autor:

Lifestyle

28.05.2024

19:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Frizerka Džina Konvej, ističe povećani nivo stresa kao jedan od ključnih faktora koji dovode do gubitka kose kod ljudi starijih od 45 godina.

POSLE 45. GODINE IZGUBIMO POLOVINU KOSE: Frizerka otkriva zbog čega se to dešava i kako da sprečimo opadanje

Foto: Shutterstock

Ona naglašava da stres može biti posledica traumatičnih iskustava, poslovnih obaveza ili emotivnih veza, te da je važno prepoznati i upravljati ovim faktorom kako bi se sačuvalo zdravlje kose.

Uloga ishrane u očuvanju zdravlja kose

Konvej ističe i važnost ishrane u očuvanju zdravlja kose, naglašavajući da pravilna ishrana obezbeđuje potrebne proteine za zdravlje dlake. Posebno ističe značaj Omega-3, vitamina B12, B kompleksa i vitamina E, te savetuje da vegetarijanci posegnu za suplementima kako bi uneli neophodne nutrijente za zdravu kosu.

Foto: shutterstock

Preporučuje se svakodnevno masiranje temena

Zdravlje kože glave kao ključni faktor


Kako bi se očuvalo zdravlje kose, frizerka naglašava da je neophodno obratiti pažnju na zdravlje kože glave. Ona ističe da bolesti, kao i sastav lekova koje osoba koristi, mogu imati značajan uticaj na stanje kose te savetuje da se obratimo lekaru kako bismo dobili odgovarajuće savete i terapiju.

Organski proizvodi i svakodnevno masiranje temena glave

Konvej naglašava važnost korišćenja organskih proizvoda za negu kose, ističući da proizvodi koji sadrže plastiku mogu dati privid sjaja, ali da dugoročno može biti štetni za zdravlje kose. Takođe, preporučuje svakodnevno masiranje temena glave kako bi se poboljšala cirkulacija i očuvalo zdravlje kose.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading