PROFESIONALNI FRIZERI OTKRIVAJU 5 KORAKA ZA PRAVILNU NEGU KOSE: Kako da uvek imate savršene pramenove?

Autor: Aleksandar Novaković

Lifestyle

25.05.2024

18:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Profesionalni frizeri ističu važnost održavanja svežine, boje i lepršavosti pramenova kose kroz određene rituale i pravilnu negu.

PROFESIONALNI FRIZERI OTKRIVAJU 5 KORAKA ZA PRAVILNU NEGU KOSE: Kako da uvek imate savršene pramenove?

Foto: Shutterstock

Džaneta Voker-Rodžers naglašava da pramenovi zahtevaju dodatnu negu u odnosu na ostatak kose, te je važno koristiti proizvode koji neguju i obnavljaju strukturu kose kako bi sjaj i boja bili što kvalitetniji i dugotrajniji.

Uticaj ishrane na zdravlje kose i noktiju

Pivski kvasac i ćureće meso su samo neke od namirnica koje se preporučuju za jačanje kose i noktiju. Unos određenih namirnica može doprineti regeneraciji kose i unapređenju njenog zdravlja, što je važan faktor u celokupnoj nezi kose.

Ruzmarinova voda za sjajnu kosu

Kao jednostavan i prirodan tretman za kosu, ruzmarinova voda se ističe kao sredstvo koje može doprineti bržem rastu, jačanju i negovanju kose. Ovaj prirodni preparat može imati značajan uticaj na kvalitet kose i njen opšti izgled.

Foto: shutterstock

Veoma je važna pravilna upotreba šampona

 

Bitni rituali za kućnu negu pramenova

Frizerke ističu ključne korake u kućnoj nezi pramenova, uključujući upotrebu kvalitetnih proizvoda boja i profesionalnih proizvoda preporučenih od strane frizera. Dodatno, naglašavaju važnost hidratantnog regeneratora za obnavljanje sjaja i lepote kose.

Pravilna upotreba šampona i boja za pramenove

Prekomerna upotreba ljubičastih i plavih šampona može dovesti do gubitka prirodne boje kose, te se preporučuje umerenost u korišćenju ovih proizvoda. Takođe, pravilna zaštita od toplote prilikom korišćenja aparata za oblikovanje kose je od suštinskog značaja za očuvanje sjaja i lepote boje.

Zaštita od tvrde vode

Kako bi se izbegle potencijalne negativne posledice tvrde vode na kosu, preporučuje se korišćenje filtera za vodu ili nabavka mekše vode, što može pomoći u očuvanju mekoće i sjaja kose.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading