SUPER TRIK ZA SAVRŠEN PIRE: Dodajte jedan neočekivan sastojak i ukus će biti fantastičan!

Autor: Aleksandar Novaković

Lifestyle

24.05.2024

12:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kuvanje krompir pirea zvuči kao jedna od najlakših stvari, ali tajna najboljeg ukusa se krije u jednom neočekivanom sastojku.

SUPER TRIK ZA SAVRŠEN PIRE: Dodajte jedan neočekivan sastojak i ukus će biti fantastičan!

Foto: Shutterstock

Krompir je jedan od omiljenih sastojaka mnogih jela širom sveta, ali kako postići najbolji mogući ukus ovog popularnog povrća?

Postoji jedan provereni trik koji će vašem krompiru dodati savršenu notu ukusa - dodavanje sirćeta.

Kuvanje krompira može delovati kao jednostavan zadatak, ali postizanje savršenog rezultata zahteva određenu veštinu.

Kada kuvate krompir, bilo da pripremate pire ili neko drugo jelo, nakon 15 minuta kuvanja dodajte malo soli i sirćeta. Važno je da krompir kuvate oko pola sata kako bi dobio željenu teksturu i ukus.

Foto: Shutterstock

Tajna najboljeg pirea

Zašto sirće? Sirće pomaže krompiru da formira tanku kožicu spolja, što mu omogućava da zadrži oblik i teksturu, sprečavajući ga da se raspadne tokom kuvanja.

Važno je napomenuti da možete koristiti bilo koje sirće, ali se preporučuje alkoholno sirće zbog svojih svojstava. Preterivanje sa sirćetom može dovesti do prevelike kiselosti jela, pa je dovoljno dodati jednu kašičicu sirćeta na svakih 5 krompira.

Ukoliko niste ljubitelj sirćeta, alternativa je sveže isceđen limunov sok. Postupak je isti - dodajte jednu kašičicu soka na 5 krompira. Važno je da procedite sok kako bi se izbegla pulpa.

Ovaj jednostavan trik može značajno da unapredi ukus vaših omiljenih jela sa pireom, pružajući im neodoljivu notu svežine i savršene teksture.

Isprobajte ga i uverite se sami u razliku koju može napraviti dodatak sirćeta ili limunovog soka!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading