STAVITE PERŠUN U VODU SA SODOM BIKARBONOM: Evo kako da ga čuvate, a da vam traje čak MESEC DANA

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trik koji morate probati!

STAVITE PERŠUN U VODU SA SODOM BIKARBONOM: Evo kako da ga  čuvate, a da vam traje čak MESEC DANA

Foto: Printscreen/Youtube/Jeca svastarica

Svaka domaćica treba da isproba ovaj trik kako bi produžila svežinu peršuna. Ako volite da provodite vreme u kuhinji i da pravite zanimljiva jela, onda je ovo odličan trik za vas. Peršun je neizostavan začin u kuhinji, ali je najbolje koristiti ga svežeg. Ukoliko želite da produžite svežinu ove biljke, a istovremeno ste protivnici zamrzavanja, imamo efikasan i jednostavan način za vas. Na osnovu videa koji je objavljen na Jutjubu, možete da ispratite sledeće korake i da produžite dužinu trajanja ovog začina koji ima široku primenu u kuhinji

Upustvo korak po korak:

1. Sipajte vodu u jednu posudu.

2. Dodajte kašiku sode bikarbone u tu istu vodu.
3. Umočite peršun u vodu i sodu bikarbonu kako biste očistili biljku.
4. Poprskajte dasku za sečenje sirćetom i obrišite je krpom.
5. Iseckajte peršun na što sitnije komadiće.
6. Stavite papirni ubrus na dno tegle, a zatim dodajte iseckani peršun.
7. Čuvajte teglu u frižideru, gde će peršun ostati svež čak mesec dana.

Zahvaljujući ovom jednostavnom triku, peršun će zadržati svoju aromu i ukus duže vreme, čineći ga dostupnim za upotrebu u kuhinji čak i nakon nekoliko nedelja.

Ovaj jednostavan metod čuvanja peršuna omogućava domaćicama da uštede vreme i novac, pružajući im svež začin tokom dužeg perioda. Da li ste čule za ovaj trik?

Isprobajte ovaj trik i uverite se sami u njegovu efikasnost!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading