"USPEŠNE ŽENE NE VOLI NIKO": Advokatica ZORA DOBRIČANIN progovorila kako su joj poturali nogu, NADA MACURA doživela isto od koleginice

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nepopularno mišljenje advokatica i doktorka podelile su javno, a mnoge bi sigurno bile u saglasnosti sa njima.

"USPEŠNE ŽENE NE VOLI NIKO": Advokatica ZORA DOBRIČANIN progovorila kako su joj poturali nogu, NADA MACURA doživela isto od koleginice

Foto: ST/Nemanja Pančić

Za žene kažu da će vladati svetom, a mnogi se pitaju da li će to početi i u Srbiji. To bila je tema "Jutra" na Prvoj televiziji. Gošće advokatica Zora Dobričanin Nikodinović i doktorka Nada Macura govorile su kako su se one snalazile i ko im je sve "podmetao nogu".

- Advokatura je decenijama pre bila rezervisana samo za muškarce, osim toga nama na pečatu piše advokat. Desilo se to da je u mojoj generaciji i pre mene, bila jedna žena koja je probila led, nije se često govorilo o njoj. Teško je probijati se u muškom poslu, da muškarcima pokažete da moraju da vas slušaju, a ne da vas gledaju. Što se više penjete na toj lestvici, sve više pokušavaju da vas ospore. Međutim, najteže je kada dođete na vrh i kada ste u ravni, onda svi pokušavaju da vam izvuku onu kartu ispod, to nije jednostavno. Uspešne žene, ne samo u Srbiji, uspešne žene ne vole ni uspešne žene, ni bilo koje žene, ni uspešni ni neuspešni muškarci. Uspešne muškarce vole žene, a uspešne žene ne voli niko, osim članova porodice. Možda se međusobno podržavamo mi koje smo sve zajedno uspešne, to je jedini prostor gde mi možemo da nađemo podršku i saradnike, to nije problem, naviknete i idete sa osmehom svesni onog da "kuća ne leži na zemlji, nego na ženi", da muškarci prave kuću, a žena dom - kaže advokatica da je višak testosterona često razlog mnogih sukoba i problema kako na ulici, tako i u dijalozima.

Foto: TV Pink/printscreen

Zora Dobričanin govori da je glava kuće žena

- Mislim da sve mi žene koje smo uspešne, a jesmo, ne treba da budemo lažno skromne, uspešne smo što imamo taj stav i što smo zadovoljne sobom. Zato što smo zadovoljne sobom možemo da učinimo zadovoljne i druge - ističe advokatica kako je pre 20 godina ušla u listu od 300 najuspešnijih u Srbiji, gde je bila 298, ali je i to uspelo da izazove zavist među onima koji su bili oko nje.

Doktorka Nada Macura je istakla da žene vode ovaj svet, bilo bi manje ratova.

- Testosteron raste kod starije generacije, kod muškog pola opada, a kod žena raste, to sa medicinske tačke, žene su probojnije zbog tog testosterona u starijim godinama. Medicinski fakultet je gotovo ženski fakultet. Dok sam radila u Hitnoj pomoći nisam osetila diskriminaciju zbog toga što radimo rame uz rame, tehničari su muškog pola, medicinske sestre jesu, a mešavina je uglavnom, pomažemo se, posao je takav. Nema ti si uspešna ili nisi, uspešna si onokoliko koliko si uspela da spasiš života, da stigneš na vreme, to se u medicini tako meri. Jednom sam osetila kada sam dobila nagradu Studia B kada mi je jedna kolegnica rekla, tada sam osetila "Zašto baš ona", to je kada iskočite iz onoga što radite - objasnila je Macura.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading