REŠITE SE KAMENCA I PRLJAVŠTINE U VEŠ MAŠINI: Trik koji vam treba, bolje i od SIRĆETA

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlična kombinacija koja perfektno čisti.

REŠITE SE KAMENCA I PRLJAVŠTINE U VEŠ MAŠINI: Trik koji vam treba, bolje i od SIRĆETA

Foto: Shutterstock

Kamenac i buđ "napadaju" mnogo kućnih aparata - među kojima su i veš mašine. 

Međutim, nova studija marke uređaja AEG otkrila je da jedan od 10 Britanaca nije znao da veš mašine mogu biti izložene kamencu. Većina uglavnom ne obraća pažnju toliko na svoje kućne uređaje, ali mora kako bi radile bolje i samim tim i duže trajale.

Majkl Forbs, stručnjak za proizvode u AEG-u preporučuje:

- Brzo pranje za održavanje trebalo bi da obavi barem jednom mesečno kako bi se sve održalo u najboljem mogućem stanju i osiguralo da odeća izađe u dobrom izdanju. Međutim, svakih šest meseci važno je ukloniti kamenac iz veš mašine kako biste očistili kadu, područje koje ne vidite oko metalnog bubnja, i kako biste uklonili sve bakterije i naslage kamenca. Na područja s tvrdom vodom potrebno je obratiti više pažnje i često čistiti kako bi se izbeglo nakupljanje kamenca. Ovo nakupljanje može izazvati naporniji i manje efikasan rad uređaja i zapravo može uticati na dužinu trajanja istog.

Foto: shutterstock

Kako najjednostavnije da uklonite buđ iz veš mašine

Za uklanjanje kamenca, kao i buđi sa vaše veš mašine, stručnjak je podelio prirodnu i isplativu metodu. Iako se belo sirće i soda bikarbona preporučuju, tvrdio je da je sok od limuna fantastičan proizvod za aparat i da "mnogo bolje miriše", piše "Ekspres".

- Jednostavno ulijte šoljicu direktno u prazan bubanj i izaberite pranje na visokoj temperaturi - uputio je Majkl.

Limun je prirodni antiseptik, izbeljivač, sredstvo za uklanjanje mrlja i čišćenje. Visoka koncentracija limunske kiseline u limunu razgrađuje spore buđi i nakupljen kamenac, čineći ih lakim za uklanjanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading