U SRBIJI PRVI PUT SAJAM MATURA: Dizajnerka Aleksandra Morača ostvarila ŽIVOTNI SAN, detalje otkrila za REPUBLIKU

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi put u našoj zemlji organizuje se modna avantura.

U SRBIJI PRVI PUT SAJAM MATURA: Dizajnerka Aleksandra Morača ostvarila ŽIVOTNI SAN, detalje otkrila za REPUBLIKU

Foto: https://www.instagram.com/aleksandramoraca/

Sajam mature organizuje se u jednom beogradskom hotelu i traje danas, ali i sutra. Maturantkinje, ali i maturanti troše mnogo energije da pronađu pravi autfit koji će im savršeno pristajati. Taj dan, za svakoga pojedinačno je važan, a posebno je bitan roditeljima, koji ispraćaju svoje najmilije na matursko veče. Devojke, mnogo više nego muškarci, posvećuju pažnje fizičkom izgledu, a za to veče, haljina se bira mnogo ranije.

- Sajam matura je događaj gde se sve nalazi na jednom mestu. Maturantkinjama je posebno bitna haljina, jer takve ne mogu da nose vikendom, ni jako često, imamo tri ili četiri događaja gde iznosimo kreacije koje su jako specifične, pa je to zabava za celu porodicu, od mame, bake, unuke, traže nešto što je adekvatno za to veče. Na Sajmu matura bitna je garderoba, ali i nakit i obića, šminka i frizura jer se i tome pridaje mnogo pažnje, tako da većina njih traži pomoć stručnjaka u tom domenu - rekla je Nada Nikolić, organizatorka događaja u emisiji "Jutro" na Prva TV.

Takođe, osim za mature, specifične haljine devojke biraju i za svoje rođendane, a jedna isto važna prilika je 18. rođendan. Pojednako vlada euforija i za veliku i za malu maturu.

Inače, cene haljina mogu biti i pristupačne, te se kreću od 80 evra pa čak i do 1000, u zavisnosti od dijaznera.

Mlada diznajerka i manekenka Aleksandra Morača takođe je nova nada na modnoj sceni. Završila je Univerzitet za umetnost i dizajn, a od skoro je i vlasnica jednog brenda. U intervjuu za Republiku ispričala je gde se i kako rodila ideja.

- Dugo godina mi je bila ta ideja u glavi, ali sam je pre tri godine realizovala zbog strasti prema dizajnu i modi koja traje već dugo. U kontaktu sam sa mladima, što i jeste moja ciljna grupa, ali u kontaktu sam i sa drugim PR - ima, modelarima, tako da dajemo savete jedni drugima i upotpunjujemo se. Kada je reč o ovom događaju, to je i zabavnog karaktera, a kupci mogu da vide uživo kvalitet izrade i sve vrste materijala i kako isti stoje na modelima - kaže i objašnjava da haljine nisu jedino što Sajam mature nudi:

- Možete sve da vidite na jednom mestu, ne samo haljine, već i obuću, aksesoare, da porazgovarate sa šminkerima, frizerima, sve što ide u sklopu stajlinga. Imate i priliku da se posavetujete sa njima. Na sajmu možete upoznati dosta dizajnera koji isključivo rade za ovakve prilike - rekla je Morača za naš portal.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Smehotres

04.03.2024 00:58

Boze sacuvaj ko sve danas dizajnira bivsa striptizeta I pro maserka Iz salona.Bolje je posteno raditi kao maserka nego izigravati nesto sto neko nije,od decka kojeg nema jer je bila sa ozenjenima za novac I izmislja da ima decka svaki put a vidja se sa 40 drugara oko tih ozenjenih.Eh da mi je njen mozak da odmorim napokon...sa svakim pravi dete koga sretne.