REŠITE SE ZAUVEK BUBULJICA SA JEDNIM SASTOJKOM - KOŠTA SAMO 150 DINARA: Lekar potvrdio, ne trošite više pare na skupe preparate!

Autor: REPUBLIKA/M.OGNJENOVIĆ

Lifestyle

19.02.2024

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vreme je da ovo isprobate.

REŠITE SE ZAUVEK BUBULJICA SA JEDNIM SASTOJKOM - KOŠTA SAMO 150 DINARA: Lekar potvrdio, ne trošite više pare na skupe preparate!

Foto: TikTok/Printscreen

akne

Akne vulgaris (tzv. mladalačke bubuljice) nisu oboljenje koje ugrožava zdravlje, ali sa psihološkog, socijalnog i emotivnog aspekta mogu biti ozbiljan problem, zbog kojeg se mnogi adolescenti osećaju nesigurno, neprivlačno i frustrirarno.

Gotovo 90 odsto adolescenata i veliki broj odraslih ljudi ima manje ili više izražen problem akni.

Republika

Foto: TikTok/Printscreen

Mnogi tinejdžeri se bore sa bolnim aknama

Iako postoje razni preparati protiv bubuljica, retko koji zaista pomaže na duge staze. Ipak, kako mnogi stručnjaci tvrde, kada imamo taj problem, verovatno postoji neko zapaljenje unutar organizma, a ispoljava se na licu. 

Ako su akne manje izražene, nazivamo ih fiziološkim, i tada su dovoljne blage terapijske procedure. Ukoliko je problem sa akanama ozbiljniji, onda svakako treba doći na pregled kod dermatologa koji će prepisati individualno prilagođenu terapiju, u skladu sa godinama i polom pacijenta, kao i sa tipom njegove kože, rasprostranjenošću akni i slično.

Tiktok trik za akne koji deluje

Ako ste godinama gubili gomilu novca na razne proizvode kako biste se rešili dosadnih bubuljica, vreme je da probate ovu najjeftiniju varijantu - čaj od mente! 

 

Iako se čini predobro da bi bilo istinito, dermatolozi su rekli da bi ovaj trik mogao biti verodostojan. 

Dr Kaivan Ken je lekar opšte prakse i poznati estetski hirurg je takođe potvrdio ovo. 

- Lišće sadrži spojeve zvane polifenoli koji su poznati po svojim protuupalnim, antioksidativnim i antibakterijskim svojstvima, koji mogu neutralizirati slobodne radikale koji mogu oštetiti stanice kože i pridonijeti aknama - rekao je. 

Dr Ken je priznao da su neki pacijenti sa hormonalnim aknama primetili poboljašnje na kožu nakon kozumacije ovog čaje. Napomenuo je da su vodili računa i o ishrani, te su jeli dosta povrća. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading