OVO SU NAJOPASNIJE KOMBINACIJE HRANE, A SRBI IH OBOŽAVAJU: Ruska nutricionistkinja UPOZORAVA i na jedno VOĆE, ograničimo količinu!

Autor: M.O.

Lifestyle

05.02.2024

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je ukusno, veoma je važno da neke kombinacije jedemo odvojeno.

OVO SU NAJOPASNIJE KOMBINACIJE HRANE, A SRBI IH OBOŽAVAJU: Ruska nutricionistkinja UPOZORAVA i na jedno VOĆE, ograničimo količinu!

Foto: Shutterstcok

Srbi su navikli na veoma jaku hranu i često mogu raznorazne ukuse da podnesu. Ipak, zaboravljamo koliko je neka hrana pogubna za naš gastrointestinalni trakt. 

Nutricionista Elena Solomatina je objasnila koja je to "opasna" kombinacija hrane

- Mnogi ljudi ne tolerišu meso sa krompirom ili testeninama. Prema rečima specijaliste, to je zbog činjenice da se meso vari uglavnom u želucu, a skrobna hrana uglavnom u crevima. Iz istog razloga, ne mogu svi bezbedno da jedu određenu hranu - pojasnila je Solomatina.

Republika

Foto: Shutterstcok

Iako možemo podneti razne kombinacije hrane, treba biti oprezan

Prema njenim rečina, ne preporučuje se prejedanje salatom od krastavaca i paradajza, ali je to individualno, jer se mnogi osećaju odlično nakon toga. 

Elena je takođe savetovala da ne pijete mnogo kafe i čaja sa mlekom zbog posebnosti hemijskog sastava ovih proizvoda. 

- Ako popijete jednu šolju, ništa se slično neće dogoditi. Međutim, ako se konzumira u velikim količinama to će otežati varenje - objasnila je Solomatina.

Navela je nešto što je mnogima bilo čudno, a to je da ograničimo unos ananasa. 

- Jedan razlog je povećana kiselina u želucu, jer se u ananasu nalaze organske kiseline koje razrađuju sluzokožu. Drugi razlog jesu alergijske reakcije - navela je ona. 

Ona je navela da je preporučljivo da odrasli jedu 100 grama ananasa, a deca 50 grama.

Doktorka je rekla da ananas sadrži vitamine C i B što omogućava da se zaštiti imunitet od virusnih i bakterioloških infekcija, kao i da se podrži nervni sistem.

Ovo voće je bogato vlaknima koja su neophodna za čišćenje organizma. Pored toga, ananas je dobar za sprečavanje ateroskleroze, razređuje krv i sprečava stvaranje trombova, zaključila je doktorka.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading