OVO POSUĐE NIKAKO NE SMETE DA PERETE U MAŠINI: Možete skroz da ga UNIŠTITE, jedno je idealno REŠENJE!

Autor: M.O.

Lifestyle

11.02.2024

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo morate znati.

OVO POSUĐE NIKAKO NE SMETE DA PERETE U MAŠINI: Možete skroz da ga UNIŠTITE, jedno je idealno REŠENJE!

Foto: pixabay.com

Mašina za pranje sudova je postala neophodan uređaj u mnogim domovima, olakšavajući svakodnevne poslove i čineći čišćenje posuđa bržim i efikasnijim. Međutim, i pored svoje praktičnosti, postoje određeni tipovi sudova koji se ne preporučuju prati u mašini za pranje sudova.

Plastično posuđe od dostave

Plastično posuđe u kojem se dostavlja hrana može biti veoma korisno za kasniju upotrebu, ali je važno napomenuti da se ovo posuđe ne bi trebalo prati u mašini za suđe. Ukoliko proizvođač nije eksplicitno naznačio da je određeni komad pogodan za pranje u mašini, postoji rizik od topljenja tokom pranja.

Bakarno posuđe

Bakarni tiganji su odlični za kuvanje, ali se ne preporučuje pranje u mašini za sudove zbog moguće promene boje i oštećenja materijala.

Republika

Foto: shutterstock

Koliko god da je zamorno, neke stvari je bolje ručno oprati


Drveni pribor i daske za rezanje

Visoke temperature u mašini za pranje sudova mogu dovesti do promene konzistencije drva, otopljavanja ili čak promene oblika drvenih sudova. Zbog toga je preporučljivo da drveni pribor i daske za rezanje perete ručno, koristeći toplu vodu i sapunicu.

Kristalno staklo i sudovi

Iako se može činiti praktičnim prati kristalne sudove u mašini za pranje sudova, stručnjaci savetuju da se to izbegava. Vremenom, kristalni sudovi mogu izgubiti sjaj ili čak biti oštećeni tokom pranja u mašini. Preporučuje se ručno pranje uz dodatak sirćeta u vodi.

Nelepljivi lonci i tiganji

Iznenađujuće, čak ni nelepljivi lonci i tiganji se ne preporučuju za pranje u mašini za sudove. Postepeno korišćenje mašine može dovesti do oštećenja nelepljivog premaza, smanjujući efikasnost ovih kuhinjskih pomagala.

Iako mašina za pranje sudova olakšava svakodnevne poslove u kuhinji, važno je imati na umu da određeni tipovi sudova zahtevaju ručno pranje kako bi se sačuvali i očuvala njihova funkcionalnost i izgled.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading