ZBOG ZNAKA "NE UZNEMIRAVAJ" NA VRATIMA OSOBLJE HOTELA MOŽE POZVATI POLICIJU: Ako stoji duže od OVOLIKO, odmah će UPASTI

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obratite pažnju kada putujete.

ZBOG ZNAKA "NE UZNEMIRAVAJ" NA VRATIMA OSOBLJE HOTELA MOŽE POZVATI POLICIJU: Ako stoji duže od OVOLIKO, odmah će UPASTI

Foto: shutterstock

Mnogi gosti hotela ne vole da im neko ulazi u sobu dok su van nje. Jedan od načina da spreče osoblje da ulazi je da stave tablicu "Ne uznemiravaj" na svoja vrata. Međutim, jedan turista je upozorio druge ljude zašto ne bi trebalo predugo držati tu tablicu. Ispostavilo se da osoblje hotela postaje sve zabrinutije zbog ljudi koji traže privatnost predugo - čak bi mogli poslati policajce da ih provere. Upravo to se desilo Sofiji Vershbov, koja je napisala o svom iskustvu u hotelu u Las Vegasu. 

- Tako da, u Las Vegasu, ako ostavite tablu ne uznemiravaj na vratima vaše hotelske sobe duže od 72 sata, automatski šalju policajca da se uveri da ste još uvek živi. Stiv je bio veoma ljubazan - rekla je ona, prenosi "San".


Ova politika ne postoji samo u Las Vegasu, već većina hotela u Americi želi da proveri dobrobit svojih gostiju ako ih nisu videli niti čuli neko vreme. Izveštaj KXAN-a navodi:

- Trenutno, gotovo svi veći hoteli imaju politiku "ne uznemiravaj" od 72 sata kako bi se osiguralo da ne prođe više od tri dana, a da aktivnosti u hotelskoj sobi nisu vidljive osoblju hotela. Ove provere se nazivaju "provere dobrobiti" i ne moraju uvek sprovoditi policajci, već osoblje hotela preuzima odgovornost.

Foto: pixabay.com

Ako tabla "ne uznemiravaj" stoji više od 72h na vratima, doći će osoblje da vas proveri

U svakom slučaju, Upon Arriving objašnjava zašto ne biste trebali biti previše iznenađeni, ako neko uđe u vašu sobu, ako ste dugo držali tablu na vratima, piše "San".

- U određenom trenutku, hotel će morati da proveri stanje sobe kako bi se uverio da je sve u redu. Takođe, možda žele da se uvere da je osoba koja boravi u toj sobi takođe u redu.


Međutim, bez obzira da li je to njihova politika, neki hoteli su bili krivi za ignorisanje tablica u prošlosti, iritirajući svoje goste. Mičel Čang iz Intentional Travelers otkrila je da je član osoblja otvorio njena vrata i pokušao da čisti, i pored toga što je tablica bila jasno istaknuta.

- Imala sam tablu na kvaki vrata, a dok sam spavala, čula sam kucanje na vratima. Nakon par sekundi, ponovo su kucali. I onda su otvorili vrata! Bila sam iznenađena što su uopšte kucali, a posebno dok je tablica bila istaknuta - objasnila je ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading