TOKOM GREJNE SEZONE SVI OVO RADIMO PA SE IZNENADIMO KADA VIDIMO BUĐ NA ZIDU: Ako ovo promenite VLAGE sigurno neće biti!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tri preporuke bi trebalo ispoštovati ako želite da izbegnete ovu ružnu pojavu.

TOKOM GREJNE SEZONE SVI OVO RADIMO PA SE IZNENADIMO KADA VIDIMO BUĐ NA ZIDU: Ako ovo promenite VLAGE sigurno neće biti!

Foto: shutterstock

Mnogi od nas se suočavaju sa visokim računima za struju. Zbog toga pribegava se nekim načinima kao što je zatvaranje prozora tokom hladnih dana kako bi se prostorija ugrejala, ali stručnjaci upozoravaju da ova praksa može stvoriti idealne uslove za rast i razvoj buđi u zatvorenom prostoru.

Nikolas Donithorn, šef tehničkih usluga u firmi "Peter Cox", ističe direktnu vezu između smanjenja ventilacije i porasta problema s buđi. On naglašava da buđ može negativno uticati na zdravlje ljudi i životinja koje borave u tim prostorima. Stoga je redovno provetravanje prostora od suštinske važnosti, posebno nakon aktivnosti poput kuvanja, sušenja odeće ili tuširanja.

Kako sprečiti razvoj buđi?

Stručnjaci preporučuju da se odeća ne suši na radijatorima, jer to može blokirati toplotu i sprečiti cirkulaciju vazduha, što može dovesti do kondenzacije i rasta buđi. Umesto toga, bolje je koristiti sušilicu za veš ili sušiti odeću na otvorenom. Takođe, ulaganje u odvlaživač vazduha može biti veoma korisno za smanjenje viška vlage u zatvorenom prostoru.

Foto: Shutterstock

Jedna od preporuka jeste da se izbegava sušenje veša na radijatoru


Kada je potrebno potražiti stručnu pomoć?

Nikolas Donithorn naglašava da ako se problem buđi nastavi uprkos preduzetim merama, neophodno je potražiti stručnu pomoć. Samo okrečiti zid nije dovoljno - potrebno je rešiti osnovni problem vlage.

Redovno provetravanje prostorija, pravilno sušenje odeće i ulaganje u odvlaživač vazduha mogu biti ključni koraci u očuvanju zdravog i sigurnog doma.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading