NAJLEPŠE ČESTITKE ZA BADNJI DAN: Obradujte vaše NAJDRAŽE, jedna će im posebno rastopiti srce!

Autor: M.O.

Lifestyle

06.01.2024

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poželite vašim najmilijima blagostanje.

NAJLEPŠE ČESTITKE ZA BADNJI DAN: Obradujte vaše NAJDRAŽE, jedna će im posebno rastopiti srce!

Foto: Wikipedia

Badnji dan i Božić u Srbiji prožeti su raznovrsnim običajima i toplinom porodičnih okupljanja. Tradicionalno, od Božića do Bogojavljenja, ljudi širom zemlje izgovaraju pozdrav "Mir božji! Hristos se rodi!" Na sam Badnji dan, međusobno se pozdravljaju rečima poput "Dobro veče, badnjače" i "Dobro veče i srećno vam Badnje veče". Poruke za Badnji dan predstavljaju posebno radostan deo ovog prazničnog perioda, posebno kada dolaze od najbližih.

Republika

Foto: printscreen/spc.rs

Uputute poruku vašim bližnjima za Badnji dan

 

 

Evo nekoliko čestitki kojima možete obradovati svoje najmilije:

- Domaćine, dobar dan, danas slaviš Badnji dan. Ispred kuće badnjak stavi i rođenje Božje slavi. Bog ti svaku sreću dao i od zla te sačuvao! Srećan Badnji dan!

- Svanulo je jutro belo, ne spavaju grad ni selo, jer danas i staro i mlado, po badnjak ide rado. Nek i tebi ova grančica sveta donese puno berićeta, ljubavi, zdravlja, sreće, i radosti od svega veću. Srećno Badnje jutro!

- Neka ovaj Badnji dan bude vama radostan, puno sreće, puno slavlja od srca vam želim zdravlja. Nek vas Božja mudrost vodi i neka vas preporodi. Srećan Badnji dan!

- Dok se zora rana još rudi, po badnjak kreće reka ljudi. Za njima kreni, sreća nek te prati, a čim posečeš božje drvo, u zdravlju kući se vrati. Srećno Badnje jutro!

Republika

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Badnji dan je veoma poseban za sve vernike

 

- Kad se unesu badnjak i slama, a miris tamjana kućom kruži, tiho se molim za vaše zdravlje da Bog vam podari život što duži. Dobri dome, dobro veče i srećno vam Badnje veče!

- Noć se spustila pravo je vreme, da badnjak i vaš dom ukrasi, da Bog pomogne vašoj kući i od svakog zla vas spasi. Srećno Badnje veče!

- Za vernika nema veće sreće, kad u šumu po badnjak se kreće, tad se skupi i staro i mlado po badnjak se uvek išlo rado. Običaji to su od davnina, prenose se sa oca na sina. Ti sad imaš obavezu svetu, da preneseš svome detetu. Da poštuješ veru, Boga i da voliš bližnjeg svoga.

- Nazdravljam ti, badnje drvo, nazdravljam ga tebi prvo, nek veselje kuću krasi, od nevolje Bog nek spasi, sva divota domu tvome, to u srcu leži mome. Sretno ti Badnje jutro!

- Kreni po badnjak dok zora blista, to sveto drvo danas se slavi, to drvo zgreja Boga Hrista i svakog ko je vernik pravi. Porani rano što možeš prije i pravac šuma po badnjak drvo, ponesi sekiru, malo rakije, jer toga dana, to radiš prvo. Kada pronađeš drvo od hrasta uz božju dozvolu što će ti dati, u tri zamaha drvo obori, sa božjim darom kući se vrati.

- Dok čekaš da sunce poslednje zrake ugasi, osmeh neka ti lice krasi. Neka ti duša od sreće blista, jer sutra slavimo rođenje Hrista. Sve tvoje želje i miran san neka ti donese današnji dan. Sretan Badnji dan!

Ove čestitke pružaju toplinu i radost Badnjeg dana, šireći ljubav, blagoslov i želje za sreću i mir tokom praznične sezone.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading