STAVITE PAPIR ZA PEČENJE NA DNO RERNE: Zbog rezultata ostaćete NEMI, ovo je genijalno!

Autor: N.J.

Lifestyle

29.12.2023

14:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj način je odličan za pripremu jela poput pice, hleba, celog pileta ili ćuretine.

STAVITE PAPIR ZA PEČENJE NA DNO RERNE: Zbog rezultata ostaćete NEMI, ovo je genijalno!

Foto: Shutterstock

Kada je reč o pripremi hrane u rerni, većina nas automatski pomisli na korišćenje rešetke. Međutim, postoji jedan trik preporučen od strane profesionalnih kuvara koji garantuje vrhunski ukus, kao iz najboljih restorana. Taj trik podrazumeva uklanjanje rešetke i pripremu hrane direktno na dnu rerne.

Odličan ukus zahvaljujući toploti donje površine rerne

Prema rečima profesionalnih kuvara, ovaj metod je idealan za pripremu jela poput pice, hleba, celog pileta ili ćuretine. Topla donja površina rerne direktno u kontaktu sa hranom omogućava postizanje izvanrednog ukusa.

Detalji o pripremi

Preporuka je da uklonite rešetke i umesto toga koristite papir za pečenje. Zatim, potrebno je zagrejati rernu na 250 stepeni, ali je važno da dno rerne bude dovoljno čvrsto da izdrži težinu namirnica koje pripremate. Takođe, bitno je napomenuti da neke rerne poseduju ventilacione otvore na dnu koji mogu izazvati probleme ako su blokirani ili zatvoreni, što je čest dizajn kod gasnih peći. Ukoliko niste sigurni kako vaša rerna funkcioniše, preporučljivo je proveriti sve detalje kod proizvođača pre početka pripreme jela.

Foto: youtube/printscreen/ Helen Rennie

Preporuka je da uklonite rešetke i umesto toga koristite papir za pečenje

Ovaj jednostavan trik, preporučen od strane profesionalnih kuvara, može značajno unaprediti ukus vaših omiljenih jela pripremljenih u rerni. Isprobajte ga i otkrijte razliku u ukusu koji će vas oduševiti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading