DOMAĆI POSNI UŠTIPCI PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Jedan sastojak sprečava upijanje ulja - TRIK koji morate znati!

Autor: N.J.

Lifestyle

22.12.2023

07:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Recept koji ćete obožavati!

DOMAĆI POSNI UŠTIPCI PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Jedan sastojak sprečava upijanje ulja - TRIK koji morate znati!

Foto: YouTube/ Aurora Recepti

Vrući domaći uštipci su omiljeni specijalitet mnogih, a posebno kada se sazna da postoji tajni recept koji su naše bake znale. Tajna se krije u dodavanju malo domaće loze u testo, što daje poseban kiselkasti ukus, ali istovremeno sprečava upijanje ulja prilikom prženja.


Sastojci:

  • 450 grama brašna
  • 200 ml mlake vode
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašike rakije od loze
  • 1 kašičica šećera

Foto: Izvor: Printscreen/ YouTube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

Recept za posne uštipke - kako ih spremiti


Priprema:

Ako tražite jednostavan recept za ukusne uštipke, evo jednog koji će vas oduševiti. Sve što vam je potrebno su sastojci koje već imate kod kuće i malo veštine u pripremi.


Prvo, potrebno je da pomešate sve sastojke u dubljoj činiji. Zatim, zamesite smesu dok ne dobijete glatko testo. Bitno je da dobro obradite testo rukama, a znak da je smesa dobra jeste ako klizi sa kašičice.

Kada zamesite testo, u tiganj sipajte dosta ulja i dobro ga zagrejte. Kašikom lagano vadite testo i spuštajte ga u tiganj tako da dobijete okrugli oblik. Pržite uštipke nekoliko minuta sa obe strane dok ne dobiju zlatastu koricu.

Nakon što su uštipci prženi, vadite ih na papirni ubrus da se ocede od viška ulja. Najbolje je da ih poslužite dok su još topli, jer tada najviše uživate u njihovom ukusu i hrskavoj teksturi.

Ovi ukusni uštipci mogu biti odličan izbor za doručak, užinu ili večeru. Možete ih poslužiti uz razne namaze, džemove ili jednostavno uživati u njihovom ukusu sami.

Ovaj jednostavan recept sa dodatkom domaće loze će sigurno oduševiti sve ljubitelje tradicionalne kuhinje. Uživajte u toplim, hrskavim uštipcima koji su idealni za doručak, užinu ili večeru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading