UKLONITE KAMENAC IZ KUVALA ZA VODU JEDNIM BRZIM TRIKOM: Svi ga imate u kući, najviše tokom zime - ne može jednostavnije i lakše! (VIDEO)

Autor: N.J.

Lifestyle

22.12.2023

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izbegnite upotrebu jakih hemikalija.

UKLONITE KAMENAC IZ KUVALA ZA VODU JEDNIM BRZIM TRIKOM: Svi ga imate u kući, najviše tokom zime - ne može jednostavnije i lakše! (VIDEO)

Foto: shutterstock

Kada treba da pripremate čaj ili kafu najlakše je upotrebiti kuvalo za vodu. Onda primetite, plutajuće komadiće koji lebde u unutrašnjosti uređaja i kojih nikada ne znate kako da se rešite.

Verovatno želite da izbegnete upotrebu jakih hemikalija u kuvalu koji koristite za pripremu pića za svoju porodicu i sebe, ali još uvek je moguće da se rešite kamenca. Srećom, sve što će vam trebati je uobičajeni kućni sastojak koji verovatno imate u frižideru.

Zaljubljenik u čišćenje na TikTok - u podelio je trik za uklanjanje kamenca iz unutrašnjosti kuvala i potpuno uklanjanje kamenca sa njega za samo 10 minuta. Resooma, koja objavljuje na istoimenom nalogu, rekao je:

- Efikasan i prirodan način za uklanjanje kamenca iz čajnika je da koristite kriške limuna i sok od limuna.

Foto: YouTube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

Kako očistiti kuvalo od kamenca

U videu, koji ima više od milion pregleda, on savetuje svoje pratioce da napune kuvalo do pola, a zatim se može videti kako seče limun i ubacuje ga u aparat. Takođe, iscedite sok od limuna i pustite da kuvalo proključa. Nakon što je proključalo, savetuje da ga ostavite 10 minuta. Nakon tog vremena, možete sipati vodu u odvod, a zatim isprati čistom vodom u da biste uklonili preostali kamenac. 

Kamenac se može nakupiti u mnogim drugim delovima vašeg doma, kao što su slavine za kupatilo, tuševi i WC šolje. Ideal Home preporučuje limun za male količine naslaga kamenca u kući.

Da biste se rešili kamenca na drugim mestima u vašem domu, trebaće vam:

  • limun (ili limunov sok)
  • četkica za zube (čista)
  • papirni peškir
  • krpa od mikrovlakana
  • gumica

Utrljajte limunov sok i izribajte krpom od mikrovlakana ili čistom četkicom za zube, a zatim isperite vodom.

Ispolirajte slavine specijalnom suvom krpom od mikrovlakana.

Da biste se rešili kamenca na glavi tuša ili slavinama, možete napuniti kesu limunovim sokom, vezati je oko glave (tuša) trakom za kosu ili gumicom i ostaviti da odstoji sat vremena. Nakon isteka vremena, uklonite vrećicu sa zatvaračem, isperite vodom, a zatim osušite i obrišite krpom od mikrovlakana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading