REŠITE SE KONDENZACIJE TRIKOM KOJI TRAJE TAČNO TRI MINUTA: Nisu potrebna nikakva dodatna sredstva, cela NEMAČKA ovo koristi

Autor: N.J.

Lifestyle

19.12.2023

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne košta ni dinara.

REŠITE SE KONDENZACIJE TRIKOM KOJI TRAJE TAČNO TRI MINUTA: Nisu potrebna nikakva dodatna sredstva, cela NEMAČKA ovo koristi

Foto: shutterstock

Jedan od najlakših načina da se rešite kondenzacije u vašem domu je otvaranje prozora, ali to je poslednja stvar koju želimo da uradimo kada je vreme hladno kao što je ovih dana. Srećom, jedan muškarac dosetio se trika koji će vam mnogo koristiti i tokom zime.

Reč je o pametnom savetu koji se koristi širom Nemačke da zaštiti dom od kondenzacije i buđi, a da ne dozvoli da toplota pobegne. Kondenzacija može početi samo kao smetnja, ali se uskoro može pretvoriti u crnu buđ ako se ne spreči, što nosi različite zdravstvene rizike.

Vlaga i buđ u vašem domu znače da je veća verovatnoća da ćete imati respiratorne probleme, respiratorne infekcije, alergije ili astmu, prema NHS, prenosi "Sun".

Na društvenim mrežama su otkrili:

- U Nemačkoj imamo tehniku koja se zove "Stoffluften". Tehnika uključuje pravilo tri minuta da se oslobodite kondenzacije, a da ne dozvolite da grejanje koje toliko plaćate "pobegne". Znači da umesto da držite prozor otvoren ceo dan i gubite energiju, otvorite prozor u kući na samo tri minuta. Ovo stvara promaju i dešava se razmena većine toplog vlažnog vazduha unutar kuće sa hladnim vazduhom spolja.

Foto: shutterstock

Tehnika uključuje pravilo tri minuta da se oslobodite kondenzacije, a da ne dozvolite da grejanje koje toliko plaćate "pobegne"

- Važna karakteristika hladnog vazduha je da može da "drži" manje vodene pare. Ako ovaj relativno suv i hladan vazduh uđe u vašu kuću, ona se zagreva. Ovo bi u početku moglo zvučati malo čudno, ali je usvojeno u školama. Koristim tehniku i radi. Uradite ovo nekoliko puta dnevno i trebalo bi da vidite promenu - dodali su u postu na Redditu.

Najbolje vreme za otvaranje svih prozora i korišćenje ove metode je nakon obavljanja zadatka kao što je tuširanje ili kuvanje gde je nivo vlažnosti najviši.

Zatvaranje vrata na drugim delovima kuće tokom i nakon ovih zadataka takođe može sprečiti širenje kondenzacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading