JELKA PEŠIĆ JE SVEKRVA IZ PAKLA: Ceo svet je čuo šta je radila snaji ALEKSANDRI i kakav ZLOČIN je na kraju počinila!

Autor: N.J.

Lifestyle

03.12.2023

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svet je zanemeo zbog ove priče.

JELKA PEŠIĆ JE SVEKRVA IZ PAKLA: Ceo svet je čuo šta je radila snaji ALEKSANDRI i kakav ZLOČIN je na kraju počinila!

Foto: YouTube/Crime Beat TV

Kada se 25 - godišnja Aleksandra udala za svog muža Džoa, nije ni slutila da se udala za čitavu njegovu porodicu, pogotovo za majku koja se mešala u sve. Jelka Pešić, svekrva iz pakla, predstavljala je problem u njihovom braku, konstantno se uplićući i pokušavajući da kontroliše njihov život.

Jelkino uplitanje u njihov život nerviralo je Aleksandru, ali nije ni slutila da je bila u opasnosti. To je shvatila tek kada je poštom dobila knjigu o zločinima, u kojoj je bila priča o mladoj ženi terorisanoj pre nego što je ubijena. U knjizi su bili obeleženi pasusi koji su upravo inspirisali Jelku za užasan plan.

Aleksandra Pešić

Aleksandra, dete jugoslovenskih imigranata iz radničke klase koji su živeli u predgrađu Vankuvera u Kanadi, bila je popularna među muškarcima, posebno nakon što se takmičila na izboru za Mis Kanade 1985. godine. Njena lepota i šarm su bili neodoljivi, a zbog smisla za humor privlačila je pažnju svuda gde se pojavi.


Aleksandra i njena majka su imale zajednički hobi - obilazak kuća koje su bile na tržištu prodaje. Jedne nedelje, dok su stajale u dvorištu jedne od tih kuća, upoznale su Jelku Pešić. Jelka im se obratila na hrvatskom jeziku, predstavivši se kao Jelka Pešić i izražavajući interesovanje za isti hobi kao i njih dve.

Foto: Youtube/rime Beat TV

Dok je obilazila kuće Aleksandra je upoznala Jelku


Nakon nekoliko meseci, Aleksandri je trebao majstor, pa je otišla kod Džoa Pešića, Jelkinog sina, koji je bio "kao stvoren" za nju. Nakon nekoliko meseci zabavljanja, Džo je zaprosio Aleksandru, čime je učinio Jelku izuzetno srećnom, piše "Stil".

Aleksandra i Džo su se venčali 11. juna 1988. godine, ali već tada su počeli da osećaju pritisak zbog uplitanja Aleksandrine svekrve, Jelke, u njihov brak. Jelka je imala jasne ideje o tome kako bi trebalo da izgleda njihov brak, pa čak i koliko gostiju treba da pozovu na svadbu. Umesto da popusti, Jelka je samo nastavila da vrši pritisak na mladi par, nametala im je svoje stavove i čak im je dala novac za kupovinu kuće kako bi bili bliže njoj.

Sukob između snajke i svekrve

Nakon rođenja njihovog sina Brendona, sukob između Aleksandre i Jelke je eskalirao. Jelka je preuzela inicijativu čuvanja deteta i protivno Aleksandrinoj zabrani, dala mu čaj koji je izazvao ozbiljne zdravstvene probleme kod bebe. Ovo je bio prelomni trenutak za Aleksandru koja je odlučila da prekine brak i preuzme starateljstvo nad detetom.

Tragičan kraj

Nakon dve godine braka, Aleksandra je podnela zahtev za razvod, a nakon sukoba oko vlasništva i finansija, brak je okončan, a starateljstvo nad detetom pripalo je njoj. Međutim, tragedija ih je zadesila kada je Aleksandra, zajedno sa svojom drugaricom, postala žrtva napada na parkingu doktorske ordinacije. Aleksandra je teško ranjena, dok je napadač pobegao sa lica mesta.

Hitno prevezena u bolnicu, 25 - godišnja Aleksandra nije uspela da preživi prostrelne rane. Ostavila je za sobom trogodišnjeg sina. Tridesetak svedoka je svedočilo o zločinu, opisujući crveni automobil i dva crnokosa muškarca u njemu. Policija je otkrila da je automobil bio ukraden, a neko je čak zabeležio i tablice.


Istražitelji su brzo ispitali Džoa, koji je tvrdio da je u vreme zločina bio na bazenu sa svojim sinom, pružajući čvrst alibi. Međutim, naknadna saznanja o knjizi koju je Aleksandra primila poštom, kao i paljenje drveta u dvorištu, ukazivali su na potencijalne krivce.

Pronalazak ključnog dokaza

Nakon pronalaska crvenog automobila, uzimanja otisaka prstiju i lociranja Milana Nenadića, situacija je počela da se raspliće. Pronađen je i novac kod Milana, a informacija o paljenju drveta je dovedena u vezu sa Jelkom Pešić. Nakon svedočenja prijatelja i pronalaska knjige "Smrt Sindi Džejms" u kući Jelke, ona je uhapšena.

Presuda

Jelka Pešić i njeni saučesnici su osuđeni na doživotnu kaznu zatvora, uz mogućnost žalbe nakon 25 godina. Pokušaj Jelke da dobije uslovnu slobodu zbog bolesti nije uspeo, te joj je sud naložio da se javi 2018. godine. Sudbina Jelke Pešić nakon toga ostala je nepoznata javnosti. Džo Pešić nikada nije optužen za zločin, a njegov sin Brendon je dodeljen Aleksandrinoj majci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading