OVA BOSANKA JE NEKADA BILA MUŠKARAC, DANAS JE RIBA "BOLI GLAVA": Mnogi joj zavide, jer je JEDNIM POTEZOM osvojila svet mode!

Autor: M.O.

Lifestyle

14.11.2023

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ona je oličenje pravog i zdravog samopouzdanja!

OVA BOSANKA JE NEKADA BILA MUŠKARAC, DANAS JE RIBA "BOLI GLAVA": Mnogi joj zavide, jer je JEDNIM POTEZOM osvojila svet mode!

Foto: instagram/printscreen/andrejapejic

Andreja

Andreja Pejić je svetski poznata manekenka i glumica poreklom iz Bosne i Hercegovine. Rođena je 1991. godine kao Andrej u Tuzli, a svoju karijeru je započela kao muški model.       

Međutim, 2014. godine je donela hrabru odluku da promeni pol i postane žena, čime je postala još poznatija i inspiracija mnogima.


Odrastajući u vreme rata u Bosni i Hercegovini, Andreja je sa svojom porodicom 2000. godine emigrirala u Australiju, gde je završila školu i zaposlila se u jednom lancu brze hrane.

Ipak, sudbina ju je odvela u svet mode, kada ju je primetio modni agent i uveo u svet manekenstva. Od tada je njena karijera krenula uzlaznom putanjom, a svojim androginičnim izgledom i harizmom osvojila je srca mnogih dizajnera i modnih kuća.

Republika

Foto: instagram/printscreen/andrejapejic

Danas važi za jednu od najpopularnijih transrodnih manekenki

 


Andreja je brzo postala jedna od najtraženijih manekenki na svetu. 2014. godine je bila i na listi 100 najse*sipilnijih žena na svetu. 

Od samog početka je znala da je drugačija

Najveću pažnju svetske javnosti privukla je kada je 2013. godine objavila da će promeniti pol i postati žena. Time je postala jedna od prvih transrodnih osoba koja se pojavila na naslovnim stranama najprestižnijih modnih časopisa, prenosi "Stil Kurir".       

U intervjuu za "Vogue", Andreja je istakla da su joj ljudi govorili da će izgubiti svoju privlačnost i da neće biti više zanimljiva kao žena. Međutim, ona je hrabro krenula u proces promene pola i danas kaže da zbog toga ne žali. Andreja je postala prava ikona i inspiracija za mnoge transrodne osobe širom sveta, a njen uticaj se može videti i na društvenim mrežama, gde je prati više od 525.000 ljudi.

 

 


Pored uspešne karijere u modnom svetu, Andreja se posvetila i glumi. Njena poslednja uloga bila je u filmu "Dalíland", gde je tumačila francusku pevačicu Amandu Lear, koja je bila bliska prijateljica slavnog Salvadora Dalija.

Zbog uloge, Andreja je promenila boju kose i trenutno je brineta sa crvenim pramenovima. Takođe, primetno je da je dobila par kilograma, što je samo još jedan dokaz da se oseća dobro u svojoj koži.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading