OVO ĆE VAS KOŠTATI 80 DINARA: Samo par poteza krpom deli vas od rerne bez fleka i masnoće, ništa lakše (FOTO/VIDEO)

Autor: N.J.

Lifestyle

03.11.2023

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trik za čišćenje u jednom potezu.

OVO ĆE VAS KOŠTATI 80 DINARA: Samo par poteza krpom deli vas od rerne bez fleka i masnoće, ništa lakše (FOTO/VIDEO)

Foto: shutterstock

Kućni poslovi su neizostavni deo svakodnevice, ali jedan od najnepopularnijih i najnapornijih zasigurno je čišćenje rerne. Skorele fleke po rerni i rešetkama za pečenje predstavljaju pravu noćnu moru, a uklanjanje istih može potrajati satima. Međutim, jedna domaćica otkrila je tajni trik za čišćenje rerne u jednom potezu!

Naime, umesto da se bakćete sa sredstvima za čišćenje i trljanjem, potrebno je samo da isecete dva ili tri limuna i stavite ih u tepsiju. Zatim, prelijte ih vodom i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Za samo 30 minuta, limun će obaviti sav posao umesto vas. Nakon toga, otvorite rernu i pustite da se prohladi, izvadite žice i operite ih mlakom vodom, dok će se skorele fleke sa zidova rerne lako ukloniti vlažnom krpom.

Detaljnije je jedna domaćica objavila na Instagramu i pokazala kako to treba da izgleda. Ona ističe da je najbolji način za čišćnje prirodnim sastojcima, bez hemije.

Foto: Instagram video/additivefreelifestyle

Čišćenje prljave rerne limunom


Ova jednostavna, ali efikasna metoda čišćenja već je privukla pažnju mnogih domaćica širom sveta. Deluje neverovatno, ali funkcioniše. Limun je odličan saveznik u borbi protiv masnoća i prljavštine, a njegova kiselina u kombinaciji sa toplotom odlično razgrađuje skorele ostatke hrane i nečistoće. Takođe, limun ostavlja prijatan miris u rerni, što je odlična zamena za jake hemijske mirise sredstava za čišćenje.


Ovaj tajni trik za čišćenje rerne u jednom potezu već je postao hit među domaćicama, a mnoge od njih su ga već isprobale sa odličnim rezultatima. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading