"OSVOJILI SMO 22 MILIONA DOLARA NA LUTRIJI, KRIJEMO TO OD DECE": Razlog za ovakvu odluku će razumeti SVAKI RODITELJ U SRBIJI

Autor:

Lifestyle

30.10.2023

15:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svako od nas mašta o velikim parama koje će nam „pasti s neba“, ali kad se taj san ostvari svi imamo isti strah…

"OSVOJILI SMO 22 MILIONA DOLARA NA LUTRIJI, KRIJEMO TO OD DECE": Razlog za ovakvu odluku će razumeti SVAKI RODITELJ U SRBIJI

Foto: pixabay.com

Bračnom paru iz Amerike život se promenio doslovno preko noći – od prosečne porodice koja živi „od plate“ pretvorili su se u dolarske milionere. Na lutriji su osvojili čak 22 miliona dolara i iako imaju 22 miliona razloga za radost, oni su rešeni da o tome ćute.

- Moja supruga i ja smo svesno doneli odluku da deci koja su sad u tinejdžerskom periodu ne kažemo da smo postali milioneri – ispričao je Džon, prenosi Njujork post.

Razlog zbog kog su supruga i on doneli takvu odluku je možda donekle čudan, ali i razumljiv.

- Ne želimo da deca jedva čekaju da umremo, pa da se dokopaju bogatstva, ne želimo od njih da pravimo „lovce na novac“ – bio je kategoričan Džon.

Snimak njegovog gostovanja u podkastu kod Remzija, ličnog finansijskog stručnjaka, imao je više od milion pregleda na Instagramu.

Džon je otkrio da i on i supruga žele da njihova deca završe školu i pronađu posao, i da se ne oslanjaju na novac koji je njihovoj porodici „pao s neba“. Ipak, dodao je, reći će im da imaju veliko bogatstvo u nekom trenutku, ali nije precizirao kako će odabrati trenutak kad će im to saopštiti.

Republika

Foto: shutterstock

Mnogi roditelji ne bi prećutali deci da su postali milioneri

Džon je naglasio da njegova deca nisu jedina koja ne znaju da su im roditelji postali milioneri.

- Lepu vest nismo podelili ni sa ostalim članovima porodice. Nismo rekli ni mojoj majci, a ni tašti. Niko iz familije ne zna za premiju koju smo osvojili. Čitao sam kako su prošlo milioneri kad su otkrili bližnjima koliko novca imaju. Jedan od petoro milionera je bankrotirao u prvih deset godina. Previše ljudi počne da se mota oko vas kad saznaju da imate mnogo novca i odjednom svi očekuju da im sve što zamisle platite – ispričao je Džon.

Ipak, on i njegova supruga nisu uskratili roditeljima ispunjenje nekih želja, ali su smislili kako će opravdati skupe poklone.

- Otprilike mesec dana pre nego što ćemo dobiti premiju na lutriji mojoj supruzi je preminuo daleki rođak koji nije imao direktne naslednike. Većinu nasledstva dobili su moja supruga, njen brat i sestra. Šta god da smo poklonili roditeljima, govorili smo da je to od novca koji je ostao od tog rođaka, i to po njegovoj želji – otkrio je Džon.

Republika

Foto: Shutterstock

Džon kaže da on i supruga neće večno skrivati od dece da su milioneri (Ilustracija)

 

Mnogi koji su odlsušali Džonovu priču bili su puni razumevanja za odluku koju su on i njegova supruga doneli.

- I ja bih uradio istu stvar, sačekao bih da deca završe školovanje i zaposle se, pa bih im tek onda rekao da imaju milione – napisao je jedan čovek.

- Da sam na vašem mestu, manje bih radio, a više putovao i obrazložio to nasledstvom koje je vaša žena dobila. Naravno, putovao bih porodično, da deca osete blagodati boljeg životnog stgandarda – prokomentarisao je drugi.

Ipak, bilo je i onih, doduše u malom broju, koji smatraju da Džon i njegova supruga greše što kriju od dece da su postali milioneri.

- Što bi deca čekala da završe školu i zaposle se? Zar im nećete dati novac za koledž?! Pustićete ih da se muče?! Da sam na vašem mestu, ja to nikad ne bih priredio mojoj deci. To je tako sebično! - glasio je jedan od negativnih komentara.

Šta vi mislite, da li Džon i njegova supruga greše što kriju od dece da su postali milioneri? Da li biste i vi isto postupili da ste na njihovom mestu? Podelite sa nama kroz komentare.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Mirjana

01.12.2023 10:12

Milioneri,postupili su bas kako treba,najbolje moguca odluka,bas zato sto su decu u tom uzrastu kad im rasudjivanje nije jaca strana,naravno da ce im roditelji na svaki nacin olaksati zivot,ali ima vremena da im kazu