OVAKO ĆETE UŠTEDETI VIŠE OD POLA PLATE: Nekoliko SAVETA će vam pomoći da duplo umanjite mesečne TROŠKOVE!

Autor: M.O.

Lifestyle

23.10.2023

19:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vrlo je jednostavno i prosto!

OVAKO ĆETE UŠTEDETI VIŠE OD POLA PLATE: Nekoliko SAVETA će vam pomoći da duplo umanjite mesečne TROŠKOVE!

Foto: pexels.com

Koliku god da imate platu, čini se da nam uvek nedostaje nešto novca. Ipak, kada jednom naučite štedeti i raspoređivati novac, videćete koliko će sve biti lakše. 

Bitno je da ne odustanete i razvijete ovo kao naviku: 

Ne bacajte hranu.

Svima veliki deo novca ide na hranu, i to je normalno, ali je važno shvatiti koje to namirnice zaista ne treba kupovati. Ako smatrate da bacate previše hrane nakon samog obroka, vreme da isplanirate obrok za celu nedelju! 

Na taj način postoji manja verojatnost da ćete u nedostatku vremena naručiti dostavu ili otići u restoran, što je takođe velika ušteda.

Kupovina na akcijama.

Kada kupujemo proizvode na akcijama, treba posebno obratiti pažnju i biti oprezan. Ipak, ako to već svakako radite, vreme je da se ozbiljno pozabavite time. 

Minimalno dva puta godišnje trgovine su po zakonu dužne imati velika sezonska sniženja, a tu su i super prilike poput "black fridaya" te raznčih semičnih i mesečnih akcija na kojima se zaista može uštedeti.

Republika

Foto: pexels.com

Prepolovite svoj račune uz pomoć ovih saveta

 

Isključite sve električne uređaje.

Kada niste kod kuće, nema potrebe da vam radi televizor. Obratite pažnju na sijalice koje nepotrebno rade kada niste u toj prostoriji. Iako mislite da su to sitnice, mnogo znači, a razliku ćete već na samom računu videti.

Pratite svoje troškove.

Veoma je bitno da zapisujete svoje troškove, kako bi znali koliko novca morate na početku meseca odvojiti, a s kojim iznosom uistinu raspolažete.  

Zapisujte koliko ste potrošili u trgovini, koliko ste novaca taj mesec izdvojili na novu odeću, a koliko na ručkove u restoranima. Na taj način ćete lako uočiti na šta najviše odlazi vaš novac i šta možete promeniti da ga zadržte u svom novčaniku.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading