SVEŠTENIK TVRDI DA JE OVA STVAR U KUĆI ZLO! Zovu je i "MALI ĐAVO", jeste li sigurni da vam ovo treba? (FOTO)

Autor: N.J.

Lifestyle

15.10.2023

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sveštenik je javno izneo mišljenje o čuvenom "hvataču snova".

SVEŠTENIK TVRDI DA JE OVA STVAR U KUĆI ZLO! Zovu je i "MALI ĐAVO", jeste li sigurni da vam ovo treba? (FOTO)

Foto: shutterstock

Dnevna soba

Znate li kakvu "moć" imaju stvari koje koristite za dekoraciju?  Sigurno ste do sada čuli za Fatimino oko. Prema islamskom predanju, Muhamedova ćerka Fatima poklonila je plavo staklo svom vereniku kao amajliju da bi savladao sve prepreke na koje naiđe. Inače, ovo oko u vidu suvenira najčešće ćete primetiti u Turskoj, Siriji, Libanu, Avganistanu, Grčkoj, ali ne tako retko i u Srbiji.

Slična je situacija i sa takozvanim hvatačem snova. "Hvatači snova" obično se nalaze oko vrata ili prozora, posebno u dečjim sobama i veruje se da će "snimiti" sve snove. Prema verovanju, tokom noći, dok osoba spava, dobri snovi prolaze kroz središnju rupu i preko perja se spustaju u san osobe, a loši snovi ostaju uhvaćeni u mrežu i spaljuju se snagom prvog jutarnjeg sunca.

Svoje gledište o "hvatačima snova" otkrio je ruski sveštenik Aleksandar Jermolin koji upozorava da "mogu da se dožive grozne stvari".

Foto: pixabay.com

Značenje hvatača snova

- Često je dovoljno reći da to nije spojivo s pravoslavljem, jer ili ste pravoslavac ili paganin (okultista itd.). Ipak, nekome ne bude ni to dovoljno, pa je potrebno ispričati nešto o tome da je paganstvo u suštini klanjanje demonima i da je ta amajlija u vašoj kući zapravo mali đavo. Niko ne želi u kući da ima nešto tako, zar ne? - kaže sveštenik.

Kad je reč o značenju amajlije takozvanog Fatiminog oka, sveštenik Jermolin takođe ima objašnjenje:

- Ono što je najvažnije je da samo Bog svoja dobra daje besplatno, ona ne koštaju ništa. Demoni zahtevaju plaćanje svojih "usluga" i zauzvrat traže ono najdragocenije što čovek ima, a to je besmrtna duša.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
AlexRa

15.10.2023 22:32

Bože dragi kakva glupost!!! Prvo i osnovno-ne može sve van novih religija da se strpa u isto paganstvo, koje pritom nema veze sa demonima, već sa Prirodom i verovanjem u Nju. Ali, svakoj Crkvi smeta da prizna da je iznikla iz istog tog Paganstva...