NIKOLA SIMIĆ JE PRE SMRTI VOLEO 48 GODINA MLAĐU GLUMICU: Zbog nasledstva se govorilo da mu je OVO ćerka, ali je istina potpuno drugačija!

Autor: M.O.

Lifestyle

14.09.2023

12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikola Simić je iza sebe ostavio 160 samo filmskih ostvarenja.

NIKOLA SIMIĆ JE PRE SMRTI VOLEO 48 GODINA MLAĐU GLUMICU: Zbog nasledstva se govorilo da mu je OVO ćerka, ali je istina potpuno drugačija!

Foto: YouTube/Printscreen

Nikola Simić je naš legendarni glumac, koji je ostao upamćen po brojnim ulogama u pozorištu, na filmu i televiziji.

Prvu ulogu igra već kao student (1957) u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, čiji je stalni član od 1959. do januara 2014. U tom pozorištu ostvario je brojne zapažene uloge u predstavama kao što su: „Revizor”, „Pseći valcer”, „Velika auto trka”, „Čekajući Godoa”, „Punjene tikvice”, „Skakavci”. Od 1971. je igrao u predstavi Buba u uhu sa kojom je 7. juna 2011. proslavio jubilej 40 godina igranja. Predstava je ušla u Ginisovu knjigu rekorda. I to sa obe uloge koje tumači: i kao imućni Šandebize i kao hotelski sluga Poš.

Svoju intimu je uvek čuvao za sebe, pa se tako njegovom privatnom životu veoma malo zna. 

U medijima se nakon glumčeve smrti 2014. godine pisalo da je iza sebe ostavio ćerku Anu i unuke Isidoru i Saru. I sam glumac pričao je o unukama, s ponosom ističući da se i one interesuju za glumu.

Onda se pojavio njegov bratanac Nenad Simić te je istakao da nikada nije imao biološku decu. 

Republika

Foto: Youtube.com printscreen

Nikola Simić i Seka Sablić

 

- Nikola nije imao ćerku ni unuke. Ana je ćerka njegove poslednje žene Snežane. On je bio dobar prema njoj, ali joj nije otac. Nikola je u mladosti puklo slepo crevno, došlo je do sepse, to se tada zvalo tuberkuloza stomaka, a lečili su ga radijacijom, nakon čega je ostao sterilan i nije mogao da ima dece. Oni sve pokušavaju zbog nasledstva - tvrdi Nenad.

Nikolin bratanac je ispričao i da se glumac ženio četiri puta i da je voleo žene, a u medijima se spekulisalo da je Simić pred kraj života bio u vezi sa 42 godine mlađom glumicom.

Početkom 2014. godine čuveni glumac oboleo je od raka prostate. U februaru je operisan, a početkom juna usledile su komplikacije sa bešikom.

Nikola Simić preminuo je 9. novembra 2014. godine, devet meseci nakon operacije, u 80. godini života.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading