NIKOLA SIMIĆ JE PRE SMRTI VOLEO 48 GODINA MLAĐU GLUMICU: Zbog nasledstva se govorilo da mu je OVO ćerka, ali je istina potpuno drugačija!

Autor: M.O.

Lifestyle

14.09.2023

12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Nikola Simić je iza sebe ostavio 160 samo filmskih ostvarenja.

NIKOLA SIMIĆ JE PRE SMRTI VOLEO 48 GODINA MLAĐU GLUMICU: Zbog nasledstva se govorilo da mu je OVO ćerka, ali je istina potpuno drugačija!

Foto: YouTube/Printscreen

Nikola Simić je naš legendarni glumac, koji je ostao upamćen po brojnim ulogama u pozorištu, na filmu i televiziji.

Prvu ulogu igra već kao student (1957) u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, čiji je stalni član od 1959. do januara 2014. U tom pozorištu ostvario je brojne zapažene uloge u predstavama kao što su: „Revizor”, „Pseći valcer”, „Velika auto trka”, „Čekajući Godoa”, „Punjene tikvice”, „Skakavci”. Od 1971. je igrao u predstavi Buba u uhu sa kojom je 7. juna 2011. proslavio jubilej 40 godina igranja. Predstava je ušla u Ginisovu knjigu rekorda. I to sa obe uloge koje tumači: i kao imućni Šandebize i kao hotelski sluga Poš.

Svoju intimu je uvek čuvao za sebe, pa se tako njegovom privatnom životu veoma malo zna. 

U medijima se nakon glumčeve smrti 2014. godine pisalo da je iza sebe ostavio ćerku Anu i unuke Isidoru i Saru. I sam glumac pričao je o unukama, s ponosom ističući da se i one interesuju za glumu.

Onda se pojavio njegov bratanac Nenad Simić te je istakao da nikada nije imao biološku decu. 

Foto: Youtube.com printscreen

Nikola Simić i Seka Sablić

 

- Nikola nije imao ćerku ni unuke. Ana je ćerka njegove poslednje žene Snežane. On je bio dobar prema njoj, ali joj nije otac. Nikola je u mladosti puklo slepo crevno, došlo je do sepse, to se tada zvalo tuberkuloza stomaka, a lečili su ga radijacijom, nakon čega je ostao sterilan i nije mogao da ima dece. Oni sve pokušavaju zbog nasledstva - tvrdi Nenad.

Nikolin bratanac je ispričao i da se glumac ženio četiri puta i da je voleo žene, a u medijima se spekulisalo da je Simić pred kraj života bio u vezi sa 42 godine mlađom glumicom.

Početkom 2014. godine čuveni glumac oboleo je od raka prostate. U februaru je operisan, a početkom juna usledile su komplikacije sa bešikom.

Nikola Simić preminuo je 9. novembra 2014. godine, devet meseci nakon operacije, u 80. godini života.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading