"MAMA JE BILA KASIRKA" PORODICA BOGDANA BOGDANOVIĆA ODIGRALA JE KLJUČNU ULOGU I ŽRTOVALA SE OVAKO: Ali ono što je njegova sestra uradila NEĆE SVAKO!

Autor: N.J.

Lifestyle

09.09.2023

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bogdan Bogdanović nikada nije zaboravio ko mu je prvi pomogao onda kada je bilo najpotrebnije.

"MAMA JE BILA KASIRKA" PORODICA BOGDANA BOGDANOVIĆA ODIGRALA JE KLJUČNU ULOGU I ŽRTOVALA SE OVAKO: Ali ono što je njegova sestra uradila NEĆE SVAKO!

Foto: Starsport

Bogdan Bogdanović i Nikola Jokić

Košarkaš Bogdan Bogdanović obara rekorde i jedan je od naših najuspešnijih sportista. Ipak, on nikada nije zaboravio ko mu je pomogao da postane ono što je danas. Porodica mu je na prvom mestu.

Bogdan je završio Elektrotehničku školu u Beogradu. Njegov otac Dragan i mama Koviljka svoj život znatno su promenili da bi deci obezbedili blistavu budućnost.

Porodica je temelj. Roditelji su usadili meni i sestri ispravan način razmišljanja. Prvo, da radiš ono što voliš, da uživaš u svom poslu i da čuvaš familiju i taj najuži krug ljudi oko sebe. Da budeš dobar čovek... Moja porodica je puna ljubavi i sreće. Izuzetno sam im zahvalan na svemu sto su učnili za moju sestru i mene. Bile su i teške situacije u životu ali uvek smo imali sve što nam je potrebno da uživamo i budemo srećni - rekao je košarkaški as jednom priikom u emisiji "Kao sav normalan svet".

Objasnio je da su napustili Crnu Goru i krenuli dalje.

- Tata je radio kao komericijalista dugo godina sa tečom u jednoj firmi, a mama je bila kasirka, trgovac. Oni su se odrekli jako dobrih poslova u nekim manjim sredinama i statusa u društvu ne znajući u šta se upuštaju kada su otišli u Beograd. Ali to su učinili zbog nas, da bi meni i sestri izabrali bolji put i bolji početak, kako mi ne bi živeli njihove živote. Već da imamo bolji početni položaj. Oni su pohađali školu u Kužinama, to je jako malo mesto na severu Crne Gore. Beograd su izabrali da bi sestra i ja imali bolje uslove što se tiče školovanja. Počeli smo da živimo u Železniku, Mirjevu i tako dalje... - rekao je on, a prenosi "Stil".

Bogdan ima mlađu sestru Bojanu koja mu je mnogo pomogla da se snađe u Americi, a zajedno se sa njim tamo preselila.

- Uvek smo bili zajedno tokom školovanja. Bila mi je dugo obezbeđenje od svega, branila me je od svih, mnogo je jaka, imam u njoj neviđenog prijatelja. Studirala je na Sakramento stejtu, sa mnom je u Americi. Ona se odrekla svog dela života da se posveti meni. Prvu godinu nakon preseljenja tražili smo šta će da radi, ali bez predznanja i diplome nekog njihovog koledža nije mogla da dođe do konkretnog posla ili iskustva - ističe.

Ona je godinu dana žrtvovala za njega, svakodnevno mu je pomagala i bodrila ga.

- Tada smo rešili da lagano završi studije. Žrtvovala je godinu dana svog života, posvetila se meni, pomogla mi oko organizacije i života gore, da se prilagodim. Neverovatan je to kulturološki šok, promena sredine razlog je zašto mnogi tamo postanu asocijalni. Samotnjački život je to gore. Bojana je odigrala važnu ulogu spojila me sa nekim ljudima. Ne mogu dovoljno da zahvalim svojoj porodici na bezuslovnoj ljubavi i podršci tokom cele karijere i života - zaključio je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading