OPRALI STE ODEĆU ALI SE OMEŠKIVAČ NE OSETI? Evo gde GREŠITE, jedini način da MIRIŠE danima je OVAJ!

Autor: M.O.

Lifestyle

03.09.2023

13:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evo kako da se omekšivač oseti danima na odeći...

OPRALI STE ODEĆU ALI SE OMEŠKIVAČ NE OSETI? Evo gde GREŠITE, jedini način da MIRIŠE danima je OVAJ!

Foto: shutterstock

Očuvanje oblika i boje vaše odeće, kao i produženje njenog veka trajanja, može se postići pranjem na nižim temperaturama.

Topla ili hladna voda može efikasno ukloniti prljavštinu, pod uslovom da koristite kvalitetnu veš mašinu i adekvatan deterdžent.

Jedino stvari poput posteljine ili krpica za dezinfekciju zahtevaju pranje na visokoj temperaturi od 90°C. Sve ostalo može se prati na nižim temperaturama.

Preterana upotreba deterdženta ili omekšivača može prouzrokovati probleme, kao što su začepljenje posude za deterdžent i neprijatan miris. Pratite preporučene doze koje su navedene na pakovanju. Ako je odeća izuzetno zaprljana, razmotrite produžavanje ciklusa pranja ili pokretanje dodatnog ciklusa.

Omekšivač može učiniti tkaninu mekanom i olakšati peglanje, ali tokom vremena smanjuje apsorpciju materijala. Stoga izbegavajte upotrebu omekšivača prilikom pranja peškira, sportske odeće i drugih predmeta od mikrovlakana, elastina ili spandeksa.

Republika

Foto: pixabay.com

Višak deterdženta može začepiti posudu za deterdžent i uzrokovati neugodan miris

 

 

Prečesto pranje farmerki može uzrokovati gubitak boje i oblika. Proizvođači farmerki preporučuju čak i da ih ne perete u mašini kako biste očuvali boju duže. Ako ne želite da pratite ovu preporuku, optimalni interval između dva pranja je obično između 2 i 6 meseci, što zavisi od čestog nošenja farmerki i vaših individualnih karakteristika.

Pravilno sušenje odeće jednako je važno kao i pravilno pranje. Evo nekoliko saveta kako biste izbegli greške:

Izbegavajte preteranu upotrebu automatskog sušenja jer može prouzrokovati brže trošenje odeće i gubitak boje. Posebno izbegavajte sušenje osetljivih tkanina.

Ne kačite pletene i vunene predmete na žicu jer će izgubiti oblik. Umesto toga, sušite ih na ravnoj površini na peškiru.

Pre nego što obesite rublje, protresite ga kako biste smanjili gužvanje.

Održavanje vaše veš mašine takođe je ključno za očuvanje kvaliteta vaše odeće. Prljavština, ostaci deterdženta i drugi ostaci koji se nakupljaju tokom vremena mogu se preneti na vašu odeću, uzrokujući neprijatne mirise i bele mrlje. Da biste to sprečili, sprovodite nekoliko jednostavnih koraka za održavanje:

  • Ispraznite veš mašinu nakon svakog pranja.
  • Redovno uklanjajte preostali deterdžent iz gume na vratima veš mašine.
  • Sušite odseke za deterdžent nakon svakog pranja.
  • Jednom mesečno, pokrenite prazno pranje veš mašine s deterdžentom i dezinfekcionim sredstvom kako biste očistili unutrašnjost mašine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading