ZNATE LI ŠTA ZNAČI CRVENA, PLAVA I BELA BOJA NA PASTI ZA ZUBE? Svaka je važna zbog ovoga, evo od čega se sastoji

Autor: N.J.

Lifestyle

11.08.2023

13:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na pastama za zube postoje tri različite boje, ali malo ko zna čemu zaista one služe.

ZNATE LI ŠTA ZNAČI CRVENA, PLAVA I BELA BOJA NA PASTI ZA ZUBE? Svaka je važna zbog ovoga, evo od čega se sastoji

Foto: Shutterstock

Na tržištu postoje mnogobrojne paste za zube koje možemo da kupimo, neki se vode time da su najbolje i najskuplje, drugima je svejedno, ali svi su zapamtili one paste sa tri boje - crvenom, plavom i belom. Da li ste se zapitali šta znače te tri boje u pasti i zašto baš crvena, plava i bela?

Mnogi ljudi ne znaju šta pruge u pasti označavaju, a ovoga puta otkrivamo da li su uopšte boje u vezi sa nekim posebnim obeležjem. Da li pasta sa tri boje ujedno zbog izgleda znači da ima drugačiji sastav?

Foto: pixabay.com

Pasta za zube i četkica

Već nekoliko godina Internetom kruži fotografija koja pokušava da objasni šta se nalazi u određenom proizvodu. Rečeno je da različite boje predstavljaju hemijski sadržaj proizvoda. Da li je stvarno tako?

Navodno, plava boja znači da je sastav paste prirodan u kombinaciji s lekovima, a zelena znači potpuno prirodna. Crvena pasta za zube znači prirodno plus hemikalije, piše "silver dental", dok belo pomaže u beljenju. Ipak kako i "Heltlajn" ističe ovo nije tačno. Boja nema nikakve veze sa onim što je u pasti. To je jednostavno oznaka napravljena tokom procesa proizvodnje. Oznake služe da mašine znaju gde bi trebalo pakovanje da se iseče. Takođe, nije sve ograničeno na ove tri boje već različite boje koriste se u različitim pakovanjima. Ali da biste pouzdano znali šta se nalazi u pasti, pogledajte šta piše na pakovanju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading