ROĐENA KAO MUŠKARAC A SADA JE MISS HOLANDIJE: Mnogi tvrde da joj je LEPOTA nesvakidašnja, njena je prilika da promeni ISTORIJU!

Autor: M.O.

Lifestyle

10.07.2023

13:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Riki Valeri Kole krunisana je za Mis Holandije 2023, postavši prva transrodna žena koja je nosila tu titulu.

ROĐENA KAO MUŠKARAC A SADA JE MISS HOLANDIJE: Mnogi tvrde da joj je LEPOTA nesvakidašnja, njena je prilika da promeni ISTORIJU!

Foto: Instagram/printscreen

Misica

Nakon što je pobedila na takmičenju u subotu, Kole će nastaviti da predstavlja svoju holandsku domovinu na izboru za mis univerzuma koji će se održati u Salvadoru kasnije ove godine.

 

 

- Uspela sam! Toliko sam ponosna i srećna da to ne mogu ni da opišem. Svoju zajednicu činim ponosnom i pokazujem sve može. Ja sam sam trans i da želim da podelim svoju priču, ali ja sam i Riki i to je ono što mi je važno. Uradila sam ovo sam i uživala u svakom trenutku - napisala je ona na svom instagram profilu. 

Rekla je da želi da bude glas mnogim mladim ženama i trans osobama jer ona i mladosti nije osetila podršku zbog njene transtrodnosti. 

 

 

Kole neće biti prva trans žena koja će se takmičiti za krunu Mis univerzuma. Angela Ponce je postala prva trans takmičarka van konkurencije kada je predstavljala Španiju 2018.

 

 


Poslednjih godina sve više trans žena učestvuje na izborima. Godine 2021. bivša mis Nevade Kataluna Enrikez postala je prva trans takmičarka na izboru za mis SAD.

- Više ne zovem Miss Universe izborom lepote.Ja to zovem takmičenjem za osnaživanje žena - rekao je izvršni direktor JKN Globala za "Metro Weekly"  u januaru.


Kole ima još jednu šansu da uđe u istoriju: ako osvoji titulu Mis univerzuma u ​​decembru, biće prva trans žena kojoj je to uspelo.

 

Njena pobeda definitivno je vetar u leđa svim trans osobama, s obzirom na konstantne napade koje trpe i nipodaštavanje zajednice. 

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading