BAKA VUKOSAVA PROSLAVILA 100 GODINA: Nekada je bila stroga profesorka, a danas ne može da zamisli dan bez OVOG napitka!

Autor: M.O.

Lifestyle

20.06.2023

10:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi žele da dožive stotu, međutim samo posebni i retki, dočekaju taj dan.

BAKA VUKOSAVA PROSLAVILA 100 GODINA: Nekada je bila stroga profesorka, a danas ne može da zamisli dan bez OVOG napitka!

Foto: youtube.com/printscreen

Novosađanka Vukosava Čoporda proslavila je stoti rođendan! Ostavila je iza sebe čitav jedan vek lepih životnih događaja, ali onih manje lepih nije se prisećala na divan dan, prenosi ''RTV''.

Poslednjih godina baka Vuka, kako je zovu u jednom domu za negu starih u Novom Sadu, gde je smeštena šest godina, najviše voli da sedi na terasi i ispija kafu. Svi je opisuju kao smirenu i blagu osobu.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Vukosava Čoporda proslavila je stoti rođendan!

 

Vukosava je svojevremeno završila Akademiju likovnih umetnosti u Beogradu, a u Novom Sadu je provela čitav radni vek radeći u Srednjoj umetničkoj školi "Bogdan Šuput", pa se neretko desi da je njeni učenici pozovu i pitaju za zdravlje.

- Kažu da je bila izuzetno strog profesor, ali zato je bila jako pravična i svi su je voleli -, dodaje Socijalna radnica Jela Rajković.

Svi je vole i pamete je po tome što je druge pomagala da se obrazuje, da završe škole i da se osamostale. 

Rođak Ratko napominje da je oduvek važila za osobu sa integritetom, da je nikada nije video nervoznu, ali zato odlučnu - i te kako jeste. 

- Ona je tada imala 92 godine, ja sam imao 46. Bila je jako velika vrućina i ja sam hteo da joj kupim klima uređaj jer je bila baš vrućina. Ona me posedne i kaže: ''Vidi, ti si tačno duplo mlađi od mene, ako ja kažem da neću klima uređaj, onda ga ne želim i ne treba mi, jesmo li završili?!'', zaključuje priču Ratko.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading