AKO NOSITE ŠTIKLE OPROSTITE SE OD OVAKVE ZADNJICE! Ove četiri stvari su NAJGORE - Uništavaju mišiće, a da to ni ne znate!

Autor: N.J.

Lifestyle

14.06.2023

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saznajte zbog čega ne možete da imate zaobljenu zadnjicu.

AKO NOSITE ŠTIKLE OPROSTITE SE OD OVAKVE ZADNJICE! Ove četiri stvari su NAJGORE - Uništavaju mišiće, a da to ni ne znate!

Foto: Instagram/ kimkardashian

Kim Kardašijan

U savremenom svetu mnogi smatraju da je zategnuta, ženska zadnjica sinonim za privlačnost i atraktivnost. Tačno je da je veliki akcenat stavljen na ženski izgled, a mnogi žele zadnjicu poput Dženifer Lopez i Kim Kardašijan. Iako se za mnoge sumnja da imaju implante, druge mnogo vežbaju i trude se da budu u formi na prirodan način.

Ipak, postoje neke navike koje mogu da utiču na to da se pozadina ne razvije na pravi način. Evo šta sprečava da se zadnjica razvije.

Foto: Printscreen/Instagram/kimkardashian

Kim Kardašijan u bikiniju

1. Gubitak tonusa mišića

Kako godine prolaze koža gubi svoju elastičnost. Ako vam je stalo do toga da izgledate dobro, ovi procesi će to usporiti.  Ne zaboravite na pilinge, masažu, hidrataciju i ishranu.

2. Hormoni

Morate voditi računa o odlasku kod ginekologa i to redovno, a povremeno možete uraditi testove odnosno analize krvi. Ponekad upravo ove promene dovode do činjenice da zadnjica gubi svoj oblik. Pratite simptome i proverite zdravlje.

Foto: shutterstock

Žena na pregledu kod ginekologa

3. Pasivni način života

Ako mišići nisu dovoljno opterećeni to je jedan od razloga ravne zadnjice. Ako mnogo vremena sedite onda mišići gube tonus, prestaju da se snabdevaju kiseonikom. Ako ne volite da vežbate onda bar šetajte ili pokušajte malo da trčite.

4. Štikle

Kada nosite cipele sa štiklama, potkolenice i skočni zglob su opterećeni, ali su kukovi i zadnjica u opuštenom stanju. Šta je poosledica? Ravna zadnjica, ni najmanje u skladu sa današnjim trendom okruglih, takozvanih brazilskih zadnjica. Savet stručnjaka jeste da naizmenično nosite ravnu i obuću sa potpeticama, tako ćete popraviti držanje i zategnuti mišiće zadnjice, piše "Mondo".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading