DANAS ŽENE NE SMEJU TRI PREDMETA NI DA PIPNU: Ako pogrešite, same sebi unosite nesreću u život!

Autor: N.J.

Lifestyle

21.05.2023

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žene danas nikako ne smeju da diraju sledeća tri predmeta.

DANAS ŽENE NE SMEJU TRI PREDMETA NI DA PIPNU: Ako pogrešite, same sebi unosite nesreću u život!

Foto: Shutterstock

Dva puta godišnje proslavljamo Svetog apostola i jevanđelistu Jovana Bogoslova i to 9. oktobra i danas 21. maja. Zašto je specifičan 21. maj? Veruje se da se na današnji datum iz njegovog groba širio čudesni, i kako vernici kažu, lekoviti prah. Takođe, smatra se da je on bio omiljeni Hristov učenik.  On je jedini koji je sa Svetom Bogomajkom ostao pod Krstom raspetog Gospoda, tada je obećao da će on čuvati Presvetu Bogorodicu.

Običaji koje danas morate ispoštovati

Danas ljudi moraju da dopuste svojim životinjama na selu da se odmore, a žene ne smeju dirati igle, pletivo, ni makaze jer se veruje da će im miševi onda pojesti tkaninu.

Kada je Sveti Jovan imao više od 100 godina on je izašao sa svojih sedam učenika iz Efesa i rekao im da iskopaju grob u obliku krsta. Nakon toga legao je u grob, a njegovi učenici su ga sahranili. Posle toga kada su otvorili grob, njega nije bilo. Od tada se svakog 21. maja iz njegovog groba dizao neki prah koji smo već spomenuli, a verovalo se da je lekovit.

Foto: pixabay.com

Makaze i pletivo

Molitva Svetom Jovanu Bogoslovu

O, veliki apostole, gromoglasni evanđeliste, preizvrsni bogoslove, nedostižnih otkrivenja tajnovidče, devstveniče, i mili ljubimče Hristov Jovane, primi sa svojstvenim ti milosrđem nas grešne koji pribegavamo tvojoj moćnoj zaštiti i pokroviteljstvu. Izmoli u svemilosrdnog čovekoljupca Hrista i Boga našeg, koji pred tvojim očima proli Svoju sveskupocenu krv za nas nepotrebne sluge Svoje, da ne pomene bezakonja naša, nego da se smiluje na nas, i da postupi sa nama po milosti Svojoj, da nam daruje duševno i telesno zdravlje, svaku blagodat i izobilje, učeći nas da sve to upotrebljavamo u slavu tvoga Tvorca, Spasitelja i Boga našeg; i da po završetku privremenog života izbegnemo, sveti apostole, nemilosrdna istjazavanja koja nas očekuju na vazdušnim mitarstvima, i da pod tvojim rukovodstvom i pokroviteljstvom stignemo u nebeski Jerusalim, čiju si slavu ti video u otkrivenju, a sada se naslađuješ onom radošću koja je obećana izbranicima Božjim. O, veliki Jovane, sačuvaj sve gradove i zemlje hrišćanske, i sve pravoslavne hrišćane, od gladi, pomora, zemljotresa, poplave, požara, pokolja, najezde tuđinaca i međusobnog rata; izbavi nas od svake nevolje i napasti, i molitvama svojim odvrati od nas pravedni gnjev Božji, i izmoli nam Njegovu milost. O, veliki i nedostižni Bože, Alfo i Omego, izvore i uvore vere naše! Evo za molitvenog posrednika svog mi Ti predlažemo Svetog Jovana, koga si Ti udostojio da putem neizrecivih otkrivenja pozna Tebe, neiskazanog Boga: primi posredovanje njegovo za nas pred Tobom, ispuni molbe naše na slavu Tvoju; no svrh svega usavrši nas duhovnim savršenstvom, da bismo uživali beskonačni život u nebeskim obiteljima Tvojim. O, nebeski Oče, Tvorče svega, svemoćni Care! Prstom Svojim dodirni srca naša, i ona će se kao vosak rastopiti i razliti pred Tobom, i zemljana tvar postaće duhovna, u čast i slavu Oca i Sina i Svetoga Duha. Amin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading