POKLONE KOJE DANAS NE BI TREBALO DA PRIHVATITE: Možda nije bilo loše namere, ali u kuću unosite prikriveno ZLO!

Autor: N.J.

Lifestyle

16.04.2023

12:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji, poštuju se sledeća verovanja zbog čega se narednih pet opcija nikada ne nose kao poklon.

POKLONE KOJE DANAS NE BI TREBALO DA PRIHVATITE: Možda nije bilo loše namere, ali u kuću unosite prikriveno ZLO!

Foto: Unsplash/ Jackie S

Ako ste onaj tip osobe koji voli poklone, ali se trudi i da druge iznenadi, morate znati šta da izbegnete. Prema narodnim verovanjima, određeni pokloni donose nesreću, bol, tugu i donekle su signal da ne želite u najmanju ruku lepe stvari osobi kojoj to darujete. Sa druge strane, ako nešto od navedenog vi dobijete, nemojte to unosite u kuću.  Jednostavno, sledeće poklone ne prihvatajte!

Nije reč o tome ko vam je poklonio, već šta je poklonio. Kaže se “poklonu se u zube ne gleda“, i ne gledamo, ali ako ste sujeverni bolje izbegnite sledeće.

Foto: Unsplash/ Kira auf der Heide

Devojka drži poklon u rukama

Crne stvari

Možda osoba koja vam je poklonila na primer crnu majicu nije imala lošu nameru već je želela da vam za praznike kupi nešto što će vam koristiti. Ipak, crna boja smatra se bojom tuge i žalosti, a zanimljivo je da se na Tajlandu veruje ako poklonite nekome garderobu u crnoj boji to simboliše da ćete ići na sahranu te osobe.

Foto: pixabay.com

Haljine različitih boja

Sat

Iznenađujuće je koliko postoji sujeverja, a da su ista povezana sa smrtnošću. U mnogim azijskim kulturama na primer, poklanjanje sata je loša ideja, slično kao i u Srbiji. Tako je i u Kini gde se na sat gleda kao nesreću jer je usko povezana sa smrću. Ne samo da sam sat predstavlja brzi protok vremena, već se kineska reč za "sat" izgovara slično kao "smrt“.

Staklo/ogledalo

Verovanja kažu da ako se nešto stakleno ili ogledalo na primer, razbije i veza između te dve osobe je uništena. Ili, za uzvrat možete dati osobi koja vam je to kupila nešto novca, da ispadne da ste vi kupili sami sebi i na taj način neće se unositi nesreća u dom.

Foto: Photo by Septian simon on Unsplash

Žena se gleda u ogledalo

Parfem

Ovo verovanje nije toliko rasprostranjeno, tako da sigurno među vama ima i onih koji ovo ne podržavaju. Ali, neki veruju da parfem nije dobar poklon, jer kako ga trošite, nestaje i ljubav prema osobi koja vam ga je poklonila.

Oštri predmeti/noževi

Na spisku su i oštri predmeti, tu se uglavnom podrazumeva neki set noževa na primer ili makaze jer se veruje da privlače negativnu energiju.

Jedan odličan primer poklona za sreću je porcelan. Taj materijal je sinonim za bogatstvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading