KAKO DA ZGUSNETE FIL AKO JE MNOGO REDAK: Jedan sastojak rešava problem za čas - IZNENADIĆE VAS

Autor: N.J.

Lifestyle

22.03.2023

11:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako vam deluje da je fil malo više redak nego što bi trebalo postoji način da ga zgusnete.

KAKO DA ZGUSNETE FIL AKO JE MNOGO REDAK: Jedan sastojak rešava problem za čas - IZNENADIĆE VAS

Foto: YouTube/ Moja mala kuhinja

Kada spremate neki kolač ili tortu morate imati fil koji je dovoljno stegnut kako se ne bi sve raspalo kada skinete kalup. Međutim, zaista se može desiti da fil bude redak čak i onima koji su iskusni u kuhinji. Postoji efikasno rešenje kako da zgusnete fil i to na dva načina pa možete izabrati koji vam je lakši.

Potreban vam je gustin ili obično brašno. Oni će zgusnuti vaš fil, a neće mnogo promeniti ukus. Međutim, ako se odlučite za brašno, potrebno je staviti ga više u odnosu na gustin pa će i više uticati na ukus fila. Pomešajte jednaku količinu gustina/brašna i hladne tečnosti (vode) i mešajte dok ne nestanu grudvice.

Fil morate prvo zagrejati na srednjoj temperaturi, a onda dodajte mešavinu gustina ili brašna i vode dok ne dostigne željenu gustinu. Potrebno je da vodite računa da ne prekuvate fil - brašno posle dužeg zagrevanja ili zagrevanja na visokoj temperaturi može da ima suprotan efekat i da razredi fil umesto da ga zgusne, prenosi "Stvar ukusa".

Pogledaj odličan recept za kolač bez ikakvog fila:

Limun raspucanci

Foto: YouTube/ Ricette Fatte In Casa

Limun raspucanci

Dva jaja, 100 mililitara ulja, 130 grama šećera, jedan limun, 400 grama brašna, jedna kesica sode bikarbone.

U činiji pomešajte jaja sa uljem i šećerom. Operite limun, narendajte koru pa onda ostatak presecite i iscedite sok. Od jednog limuna uzmite iseđen sok i dodajte smesi. Sve promešajte ručnom mutilicom pa dodajte brašno i kesicu sode bikarbone. Ručno zamesite testo, ako je jako lepljivo dodajte još brašna. Kada formirate lopticu stavite je u šećer u prahu, samo sa jedne strane, kao na fotografiji iznad. Peče se na 200 stepeni oko 25 minuta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading